Haldokló nőt aláztak meg a reptéri biztonságiak

2012.10.13. 08:35
Élete talán utolsó utazása lett volna Michelle Dunajnak egy hawaii-i repülőút, de a reptéri biztonsági szolgálat alaposan megalázta a haldokló nőt. Steril infúziós folyadékát beszennyezték, és be akartak nézni a műtéti kötései alá is. Mindezt minden ott várakozó utas láthatta.

A súlyos beteg Michelle Dunaj megpróbált repülőre szállni a Seattle-Tacoma nemzetközi repülőtéren az Egyesült Államokban, de a biztonsági emberek igen szemét módon viselkedtek vele – írja a SeattlePi. Gyanúsnak találták és átvilágították a kötésekkel takart friss műtéti hegeket. Ráadásul az is szemet szúrt az őröknek, hogy a leukémiával küzdő, élete talán utolsó nyaralására Hawaiira utazó nő sok gyógyszert vitt magával.

Direkt megkereste a légitársaságot is, miként tud kerekesszékkel feljutni a fedélzetre, illetve hogyan vihetne fel sok gyógyszert a gépre. Mindent a kapott utasításoknak megfelelően csinált, a reptéri biztonságiak mégis belekötöttek. Gyanúsnak találták a túléléshez elengedhetetlen infúziós tasakot is, amit az egyik közlekedésbiztonsági ügynök bele is nézett. Ezzel viszont a folyadék megszűnt sterilnek és felhasználhatónak lenni.

A helyzet akkor vált igazán megalázóvá Dunajnak, amikor arra kérték, hajtsa fel a pólóját, és a rosszul működő szerveit segítő csöveket eltakaró kötéseket hajtsa fel, hogy lássák, mi van alatta. Mindezt a döbbenten bámuló többi utas szeme láttára. A nő ekkor azt javasolta, hogy egy külön teremben egyéni átvilágítást hajtsanak végre, amit legalább nem lát mindenki. Ezt állítása szerint megtagadták tőle. Ann Davis, a közlekedésbiztonsági ügynökség szóvivője is megerősítette, hogy bármelyik utas kérheti privát átvilágítását, így vélhetően vizsgálatot indítanak az ügyben.