Japán tényleg minden őrültség melegágya. Ha nem lett volna elég a fánkformájú homlok, most itt vannak a bepelenkázott nők, akik nem valami fétis részeként piszkítanak maguk alá, egyszerűen csak időt spórolnak munka közben.

Nem csak furcsának tűnik, hanem tényleg az is, hogy vannak olyan emberek, akik inkább viselnek pelenkát egész nap, ahelyett, hogy kimennének a mosdóba. Igen, jól olvasta. Felnőtt emberek, napközben, munkaidőben pelenkát viselnek. Japánban arról számolt be egy újság, hogy a japán nők körében egyre népszerűbbek a felnőtt-pelenkák, aminek viselésével állítólag rengeteg időt spórolnak meg – írja az Oddity Central.

A japán SPA magazinban jelent meg egy cikk a felkelő nap országában terjedő legújabb trendről, ami talán zavarbaejtőbb, mint az agyhullámok által irányítható "emberre való" farok – aminek nem mellékesen már van prototípusa is.

A nők "elférfiasodása" egyre többet tárgyalt téma, illetve probléma Japánban, ugyanis a statisztikák szerint egyre több nő él úgy, hogy nem takarítja szobáját/lakását, szertehagyják fehérneműiket, és a szőrtelenítésre sem ügyelnek annyira, mint kéne, de ami tényleg gusztustalan, hogy egyre többen viselnek pelenkát, ahelyett, hogy a vécét használnák. Az újság megszólaltatott egy pelenkát viselő 25 éves lányt, aki egy tokiói ingatlanügynökségnél dolgozik. Kaori Adachi az elmúlt hat hónapban ahelyett, hogy rendszeresen kiment volna a mosdóba, és vécépapírt használt volna ürítés után, mint minden épeszű ember inkább minden nap pelenkát viselt a munkehelyén.

Nem, nem tisztasági, vagy egészségügyi betétet, mert mondjuk vizelettaírtási problémái lennének. Nem. A fiatal lány pelenkát visel, hogy ne fáradjon azzal, hogy el kell menni a mosdóig.

Az eddig is köztudott volt, hogy a japánok többsége munkamániás, de ezzel mintha egy kicsit túl messze mentek volna. Adachi szerint viszont így munka közben is egyszerűen pisilhet, anélkül hogy meg kéne állnia, és elsétálnia a vécéig. Azt azért hozzáteszi, hogy csak szoknya alatt visel pelenkát, a nadrág alatt ugyanis látszódna, hogy valami nem stimmel, illetve akkor sem veszi fel, ha a pasijával találkozik.

A SPA magazin szerint annyira elterjedt a pelenka kényelmi okokból hordása, hogy néhány boltban a felnőttpelenkákat már át is pakolták a női higiénés részlegre. Attól függetlenül, hogy Adachi állítólag tényleg azért hord pelenkát, hogy időt spóroljon meg magának, nem pedig azért, mert erre indul be, vannak olyanok, akiknek tényleg ez a fétisuk. Erre már egy külön iparág jött létre, és több olyan oldal is létezik, ahol bepelenkázott, felnőtt nőket – vagy akár férfiakat – lehet nézegetni.