Michael Brutsch fiatal lányok szexi fotóit, megvert nők képeit, és hasonlóan ízléses felvételeket, illetve szövegeket posztolt és moderált a Redditen. A Gawker egyik újságírója kiderítette, ki ő - azóta abbahagyta, de semmit sem bánt meg.

Michael Brutsch egy negyvenkilencéves texasi férfi, egy pénzügyi szolgáltató cég alkalmazottja. Feleségével és tizenkilenc éves fiával él, van hét macskája, és két kutyája. Mindez valószínűleg az égvilágon senkit sem érdekelne, ha nem ő lenne a Reddit egyik legbefolyásosabb moderátora, trollja és mindenese. Mint a Gawker írja, Brutsch Violentacrez néven négyszáznál is több oldalt kezelt, ezek egy része rendszeresen frissült botrányos tartalmakkal – például megvert nők, vagy maga a verés képeivel fiatalkorú lányok alulöltözött fotóival, amelyeket hozzájárulásuk nélkül szedtek le a facebookos oldalaikról.

Violentacrez szívesen hergelte a Reddit népét rasszista, vérfertőző, vagy más módon perverz képekkel és szövegekkel. Egyik legfrissebb vívmánya a(z azóta letiltott) Creepshots oldal, amelyen

Reddit?

A Reddit egy szociális híroldal, amelyre bárki írhat, vagy küldhet be tartalmat, indíthat fórumot a neve megadása nélkül. Ez utóbbit subredditnek hívják, és már csaknem százezer van belőle, ebből tízezer valóban aktív. Bármiről szólhatnak, ha pedig sok embert érdekelnek, akkor kikerülnek a főoldalra, így milliókhoz eljutva.

a közreműködők gyanútlan nők dekoltázsát és fenekét fotózták le, majd tették közszemlére. A Jailbait fórumon olyan fiatal lányok képeit közölték, akik még nem múltak el tizenhatévesek (ez a beleegyezési korhatár az Egyesült Államokban), de a megjelenésük alapján ezt nem lehet eldönteni. A Redditen azonban a szólásszabadság elvének tisztelete mindeddig felülírta azt a tényt, hogy ezeken az oldalakon olyan emberek gyűlnek össze, akik fiatalkorú lányokra gerjednek, és örömmel osztják meg egymással a fotógyűjteményüket, körülbelül egy pedofil lutraalbum-találkozó formájában. A képeket ráadásul az egyes lányok Facebook-profiljáról szedték le.

Violentacrez és társai kemény munkával tartották tisztán az oldalt, ami a valóság nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy mindig utánanéztek, valóban korhatáron aluli-e az adott lány, kitörölve minden fotót, amelynek modellje idősebb lehet tizenhatnál. A férfi maga is többszáz ilyen felvételt tett közzé. A topik végül a CNN-en találta magát, ahol feltették a kérdést, ki ez a Violentacrez néven tevékenykedő troll, és a Reddit miért nem törli ezt a fórumot a fenébe. A Reddit így is tett, törölve minden oldalt, ahol fiatalkorúak és a szex csúcsosodtak össze.

Nem bánta meg

Michael Brutsch mindennek ellenére állítja, hogy nem pedofil, és nincs semmi megbánnivalója. Szerinte a Jailbait fotói semmiben sem különböznek Britney Spears Hit me baby one more time-os időszakától. Emellett azzal is védekezett, hogy ő csak újraposztolt olyan képeket, amelyeket máshol talált. Néhány oldalt csak azért hozott létre, hogy azzal sokakat kiakasszon, és ha valaki a tiltását kérné, rámondhassák, hogy korlátozni akarja a szólásszabadságukat.

Mindezt azért úszhatta meg, mert számos barátja volt a Reddit belső köreiből. Szívességet tett nekik azzal, hogy rengeteg oldalt moderált, cserébe nem bántották. Népszerűgését mutatja az is, hogy amikor kiderült, a Gawker cikket ír tevékenységéről, a Redditről kitiltották a lapra mutató linkeket.

Brusch nem támadott, hanem igyekezett szimpátiát kelteni maga iránt. „A feleségem mozgássérült. Otthonom van és hitelem, márpedig ha mindez kiderül, az attól tartok, negatívan befolyásolja a munkavállalásomat. A munkámat végzem, hazamegyek, tévézek, internetezek, csak szabadidőmben szeretem felhúzni az embereket." Helyzete iróniája, hogy fél, szét fogják szedni azok a trollok, akiket eddig idegesített. Amiatt azonban nem aggódik, hogy mit szól hozzá a családja: felesége és fia is tudnak tevékenységéről, az asszonnyal ráadásul együtt az ágyban fekve szoktak posztolgatni – a férj tinilányok képeit, a feleség cicás videókat. Fiát pedig már sokszor kikérdezték apuról, aki olyanokat sztorizott róla, hogy a szekrényében egy dildókkal teli bőrönd lapul. Bár Brutsch mondott ennél cifrábbakat, például részletekbe menően kifejtve, hogyan bonyolódott orális szexbe a tizenkilencéves nevelt lányával.

Lelépett

A tinilány-kollektor Jailbait rajongói azzal védekeznek, hogy ha a tinilányok nem akarják, hgy a bikinis fotóik a Redditen kössenek ki, ne töltsék fel őket. Adódik a párhuzam: ha valaki nem akarja, hogy a munkaadói rájöjjenek, napjai nagy részét tizennégyéves lányok bikinis fotóinak posztolgatásával tölti, maradjon a cicás videóknál. A Reddit logikája szerint azonban Violentacrez személyazonosságának nyilvánosságra hozatala csúnyább dolog, mint idegen nők mellfotóit közzétenni.

Brutsch mindenesetre törölte profilját hat nappal azután, hogy a Gawker újságírójával beszélt, elmondása szerint azért, mert elege volt a felhajtásból, és „a Reddit egy ideje már nem is vicces". A felszabault idejét munkával, és munkakereséssel tölti.