Két-három percre legelésző vaddisznók tartották fel a villamosforgalmat a 61-es vonalán a II. kerületben, vasárnap este. A Budapesti Közlekedési Központ erről az esetről nem tud, arról viszont igen, hogy az arrébb található Heinrich István utcánál akár 10-15 vaddisznó is látható időnként.

Két-három percig állt a Hővösvölgy felé tartó 61-es villamos vasárnap este 9 óra körül a Zuhatag sor és a Nagyhíd között, áll az ittlakunk.hu I. kerületet érintő oldalán. A közösség egyik tagja azt írta: a villamos vezetője be is mondta: az utazóközönség szíves türelmét kéri, mert épp vaddisznók legelnek a síneken. A Budapesti Közlekedési Központ sajtója a Velvet kérdésére azt válaszolta: az említett esetről nem érkezett bejelentés, ám ettől még előfordulhatott hasonló vadlátogatás.

Néha 10-15 vaddisznó is megjelenik

Mint írják, alapvetően ősszel és télen, főként késő éjszaka jellemző a vadon élő állatok megjelenése ezeken a területeken. "A Zuhatag sor és a Nagyhíd között tudomásunk szerint 1-2 vaddisznó szokott legelészni, jóval látogatottabb helyszín azonban a Heinrich István utca, itt ugyanis kora ősztől alkalmanként akár két konda, azaz nagyjából 10-15 vaddisznó is megjelenik, hogy élelmet keressen a környék vadalmafái és tölgyfái alatt. Legelésző állatokkal elsősorban az éjszaka közlekedő kémvillamosok vezetői szoktak találkozni, akik a kábellopások megelőzése érdekében járják a villamosvonalakat, de a késő esti forgalomban is felbukkanhatnak. Az állatok mindig félrehúzódnak a villamos elől, forgalmi akadályt eddig sohasem képeztek" – áll a Sajtókommunikációs Iroda válaszában.

Habár nem túl gyakori, nyáron is előfordulhatnak vadon élő állatok a városban: júniusban a Szilágyi Erzsébet fasoron gázolt el egy autós egy vaddisznót, míg 2009 tavaszán az Index arról számolt be: a Dunai budai rakpartján, a Rudas fürdőnél fogtak egy közepes termetű példányt, ami békésen kóborolt az Erzsébet híd és Szabadság híd között.


Vadkanok a 61-es vonalán nagyobb térképen való megjelenítése

Látott vaddisznót Budapesten? Esetleg meg is örökítette? Írja meg, küldje el nekünk erre a címre!