Az ukrán feministák nemrég irodát nyitottak Párizsban, és ha már ott voltak, gyorsan hangot adtak elégedetlenségüknek egy bírósági döntés miatt. Szerintük a törvények a nemi erőszak mellett állnak.

Nekünk már nagyon hiányzott a FEMEN, akik ismét megmutatták, mi a legjobb formája a tüntetésnek. A feminista nézeteiknek leginkább meztelenséggel hangot adó ukrán szervezet tagjai ezúttal Párizsban tüntettek egy jót egy bírósági döntés ellen. A döntés értelmében 10 fiatal férfit szabadon engedtek abból a 14-ből, akiknek közük volt két tinédzser lány többszörös csoportos megerőszakolásához. A nőellenes politika ellen nem csak a francia minisztérium előtt tüntettek félmeztelenül, hanem a Louvre-ban is fényképezkedtek egyet, és ha már ott voltak, felavatták a legújabb hivatalos FEMEN-központot, ami egy régi színház helyén van. Természetesen mindent félmeztelenül.

A FEMEN mostanában mindenhol ott van, az olimpián is megmutatták magukat, és természetesen az ukrán-lengyel közös rendezésű Eb-n is feltűntek, igaz ez utóbbi többeknek sem tetszett: Ukrajnában elraboltak három aktivistát, a békésebb lengyelek pedig egy emberméretű pöccsel tiltakoztak produkciójuk ellen, sugallva, hogy tüntessenek otthon.