Rejtély egyelőre, miért ölte meg saját anyját és nagyanyját egy táti fiatal. A helyiek kevéssé ismerték a zárkózott családot, még azok is alig tudnak róluk valamit, akik közel laknak hozzájuk. A gyanúsított és körözött M. Roland elvált szülők gyermeke, de anyagi gondok a tátiak szerint nem nehezítették az életüket.

Ahogy egy községben egy váratlan gyilkosság után lenni szokott, Táton mindenki meg van döbbenve. A kettős gyilkosságot a gyanú szerint elkövető 21 éves M. Rolandot kevesen ismerték, kevesen is számítottak rá, hogy a családjukban ilyesmi előfordulhat.

Szülőgyilkosság Táton

Szerdán kora délután végezhetett nagyanyjával és anyjával M. Roland, a holttesteket bátyja találta meg az egyik szobában – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Léber Gabriella Komárom-Eszterom megyei rendőrszóvivő. Az elkövetés módjáról és indítékáról egyelőre nem tájékoztat a rendőrség. Annyit tudni, hogy a szökésben lévő férfi már nincs a községben.

A Mátyás király utcát teljes szélességben  rendőrségi szalagokkal lezárta a rendőrség, a fotósok, operatőrök és újságírók a szalagnál ácsorogtak csütörtök délelőtt. A helybéliek elmondása szerint a családtagokat – a 66 éves nagymama, a 44 éves anyuka, a 24 éves nagyobbik és a 21 éves kisebbik fiú – nagyon ritkán lehetett csak látni.

Egy az utcában lakó nő elmondta, az utcában  beszélő viszonyban volt egymással szinte mindenki, kivéve a hallgatag, balhéktól is mentes családot. A kisbabáját levegőztető nő csak a mentők érkezésére kapta  fel a fejét szerda délután. A 21 éves lehetséges elkövetőről a Facebook-profilja alapján nem gondolta volna, hogy képes megölni saját rokonait – tette hozzá.

A környékbeliekkel beszélgetve kiderült, hogy M. Roland elvált szülők gyermeke, a helyiek szerint a férj hagyta ott még régen a családot. Úgy tűnik, a család el tudta tartani magát, a nagymama és az anyuka biztos, hogy dolgozott, de valószínűleg a nagyobbik fiú is. A gyanúsítottról egy táti nő azt mondta, unokáján keresztül úgy tudja, a fiú hétfőn érettségizett (ezen a héten vannak ugyanis az őszi érettségik, szerdán a történelmet tartották). Egy idős férfi annyit azért megjegyzett, a fiú nem volt túl udvarias, a boltban sohasem köszönt vissza neki.

A TV2 megtudta a lehetséges elkövető egyik gyerekkori barátjától, hogy M. Roland gyerekként nagyon agresszív volt. A Tények azt az információt kapta még, hogy a 21 éves fiatal férfi pár napja megbukott az érettségin, ezért valószínűsítik, hogy emiatt veszett össze anyjával és nagyanyjával.

A környék, ahol éltek, lehet, hogy nem Tát legelegánsabb negyede, de egy teljesen kulturált, kertvárosias falurésznek tűnt. Egy idős hölgy megemlítette, az 1950-60-as években még maga is részt vett a panelekből összerakott, kétlakásos ikerházak építésében. Ilyenben lakott az említett család is.