Egy virginiai középiskola nemrég végzett diákja azzal sokkolta a környéket, hogy felrakta Twitteroldalára az iskola egyik fiatal tanárnőjének pucér képeit, valamint néhány sms-t, hogy bizonyítsa, viszonya volt a tanárnővel. A tanárnőt azonnal felfüggesztették, a 18 éves fiú pedig sztár lett az interneten.

„Gratulálok, hogy beteljesítetted minden középiskolás fiú álmát” – ilyen és ehhez hasonló üzenetek lepték el a 18 éves Justin Foster Twitteroldalát azután, hogy kiposztolt néhány pucér képet egykori fiatal tanárnőjéről.

A képeken Anna Michelle Walters, a virginiai Cosby High School egyik tanárnője szerepel. Mielőtt Foster felrakta volna a meztelen képeket az oldalára, annyit írt, hogy „egy kis kedvesség a Cosby diákjainak” – írja a Gawker.

A képek mellé Foster mellékelt pár sms-t is, hogy bizonyítsa, viszonya volt a tanárával. Az üzenetekből kiderül, hogy a pedagógus, aki csak helyettesítő tanára volt a fiúnak, egy idő után elkezdte furcsállni a viszonyt, ezért szakított vele. Foster pedig annyira megsértődött, hogy miután elballagott, úgy döntött, jól tönkreteszi a nő karrierjét. A Twitteren legendaként emlegetik, a képeket több százan megosztották rövid idő alatt, ahogy az sms-eket is.

Többen azt találgatták, hogy Foster miért döntött úgy, hogy lejáratja a tanárt, és miért pont most. A fiú azt mondta, nem hírnevet akart, nem is pénzt, csak egy kis bosszút. A Gawker viszont arról is ír, hogy egyes feltételezések szerint a képek megjelentetése Foster beavatási szertartásának a része lehetett, hogy bevegyék egy főiskolai testvériségbe.

A képek megjelenése előtt valaki valószínűleg értesítette az iskolát, mert mire megjelentek a fotók, addigra már belső vizsgálat indult az iskolában a viszony miatt. „Október 12-én reggel felhívták a Chesterfield Schools figyelmét bizonyos állításokra, amelyek egy most érettségizett diákot és egy helyettesítő tanárt érintenek. Azonnal értesítettük a chesterfieldi rendőrséget, valamint belső vizsgálatot indítottunk az iskolában. A tanárnő nem áll többé az iskola alkalmazásában” – mondták az iskola részéről a WTVR-nak.

A tanárnő jogi lépéseket tehet egykori diákja ellen, amiért nyilvánosságra hozta a fotóit, az iskola ebben nem akadályozza meg, az viszont valószínű, hogy soha többé nem taníthat. Az Egyesült Államokban a legtöbb államban nagyon szigorúan büntetik a tanár-diák viszonyt, még akkor is, ha alig van egy pár év korkülönbség a tanár és a diák között. A legenyhébb büntetés, hogy az ilyen üggyel bukó tanár többé nem taníthat sehol.

A viszony valamikor tavaly áprilisban lehetett, az ügyben érintett tanárnő egyelőre nem nyilatkozott senkinek sem. A tanárnőről készült, felnőtt képeket erre találja, az sms-eket pedig erre.