Egy Nottinghamben élő kétgyerekes nőre az utcán támadtak rá, szinte közvetlenül azután, hogy segítséget kért a rendőröktől. Megkérte őket, hogy vigyék haza, de ők azt javasolták neki, hogy hívjon inkább taxit. Fél óra múlva egy fiatal férfi megtámadta, és megölte a 28 éves nőt.

„Nem taxitársaság vagyunk” – ezt mondta a rendőrség még 2011 júliusában annak a kétgyerekes brit nőnek, aki szinte könyörgött nekik, hogy vigyék haza. Mindez körülbelül fél órával azelőtt történt, hogy valaki halálra verte őt. A gyilkost, a 24 éves Carl Powellt egy térfigyelő kamera is rögzítette, ahogy áldozatát, a 28 éves Caroline Coyne-t követte. Később látszik a felvételen, ahogy Powell a másik irányba szalad, hat perccel azután, hogy halálra verte a kétgyerekes anyát egy betondarabbal – írja a Daily Mail.

A férfi, aki megtalálta Coyne holttestét, hallotta, ahogy valaki az utcán hangosan könyörög, hogy „Szállj le rólam”, de miután nem látott kint senkit, visszafeküdt aludni. A boncolás közben kiderült, hogy a nő halálát fejsérülés okozta.

A gyilkosság estéjén Coyne este 11 óra körül jött el a rokonaitól. Valószínűleg félt valamitől, és ezért kérte meg a rendőröket, hogy vigyék haza, akik azt javasolták a nőnek, hogy inkább fogjon egy taxit, mert ők nem taxitársaság. A nő testét másnap reggel egy sikátorban találták meg. Feltételezések szerint Powell azért ölte meg a nőt, mert az nem akart szexelni vele. Egy másik kamera korábban azt is rögzítette, hogy Powell Coyne-t figyeli, ahogy az a családi összejövetel után az utcán sétál. (A térfigyelő kamera felvételeit itt is megtekintheti.)

Carl Powell idén októberben vonult be a börtönbe. A férfi életfogytiglant kapott, és leghamarabb 20 év múlva szabadulhat csak, mivel kiderült, hogy Coyne meggyilkolása után egy hónappal egy másik nőt is bántalmazott. Powell második áldozata is éjszaka sétált haza, szintén Nottinghamben, mikor a férfi megragadta nyakát, a földre teperte, és bántalmazta őt. Mindezt egy főiskola udvarán.
A 22 éves lánynak viszont sikerült rábírnia Powellt, hogy hagyja békén őt. Ezek után le tudta írni támadója külsejét, és ezzel segített a rendőrségnek, hogy könnyen azonosítsák Powellt. A második áldozat azt mondta, szerinte azért élte túl a támadást, mert meg tudta őrizni a nyugalmát, és meg tudta győzni a férfit arról, hogy tetszik neki, és megígérte neki, hogy majd találkoznak valamikor.

A bíró szerint Powell kifejezetten készült arra, hogy megtámadja Coyne-t, ugyanis mikor elkezdte követni a nőt, kesztyűt húzott, és kapucnit tett a fejére. A Nottinghamshire-i rendőrség szóvívője szerint a két rendőr, akiket Coyne megkért, hogy vigyék őt haza, helyesen, a rendőrségi szabályoknak megfelelően jártak el. Egyébként állítása szerint sokszor előfordul, hogy a rendőröket arra kérik, vigyenek haza embereket.