Az újpesti Petőfi Tanya étteremben rendezték meg Magyarország tán első hotdog-evő versenyét, aminek egyszemélyes zsűrije és műsorvezetője Stohl András volt. A szurkolók között feltűnt VV Seherezádé és Szandika volt fiúja, Gotti is.

Egy újpesti lakótelepen álló kockás terítős vendéglőben, a Petőfi Tanya étteremben rendezték meg vasárnap a hotdog-evő versenyt, amin a susogós melegítők és tar nyakak aránya nagyobb volt, mint a Dokkban csúcsidőben. Villogtak a tetovált felkarok, tűsarkús kifestett lányok szaladgáltak körbe, mi pedig megkaptuk a média asztalt. Mellettünk Stohl András ült, aki tán maga sem értette, mit keres itt. Hát még mi. Főleg, hogy néhány napja még Szalai Vivien róla, vagyis a börtönben töltött időszakáról írott könyvéről beszélgetett nagy nyilvánosság előtt.

Újpesti kötődésű, hát elvállalta

A verseny meghonosítója Lázár Sándor, az étterem tulajdonosa, aki nyilván píár szándékal kitalálta, hogy ő akkor embereket etet hotdoggal. Lázár elharadta Stohlnak a játékszabályokat, utóbbi feszülten figyelt, majd megjelentek a felszolgálók, akik versenyzőként 10 hotdogot tálaltak. Gyorsnak kellett lenni, aki a leghamarabb megette mindet, az nyert. A versenyzők között volt nyeszlett informatikus arcú, sportos lakótelepi vagány, nagydarab kopasz, és egy nő is. A startpisztoly helyett az időzítő indult, és innen kezdve Stohl csak beszélt és beszélt. Például olyanokat, hogy: "Sosem csináltam még ilyet, de elvállaltam, mert újpesti kötődésű vagyok, és emellett Újpest-szurkoló is, nem akármilyen műsorvezetői feladat lesz végigbeszélni tíz hotdogot". Ebben aztán igaza is lett, mert az első 12 versenyző leggyorsabbika is csak 27 perc 38 másodperc alatt nyomta le a virslit meg a kiflit. Ízesítésre volt lehetőség, sőt inni is lehetett, a műsorvezető még a hányótálakra is felhívta a figyelmet. Szerencsére ezzel nem élt senki, pedig a későbbi nyertes Nagy Tibor végigtáncolta a zabálást.

Volt még pár jelentkező, akik megpróbálták megdönteni Nagy rekordját, így rövid cigi-kóla szünet után Stohlnak újra neki kellett gyürkőznie a feladatnak. "Hogyan vagytok képesek ezt bevállalni úgy, hogy láttátok az első kört?" - értetlenkedett a színész, de nyomta a show-t, ahogy azt kell.

Egy ingyebedére VV Seherezádé is benézett

A szurkolók közt feltűnt kicsi Chen - aki már majdnem celeb -, ott volt Gotti, aki korábban feleségül akarta venni Szandikát, és egy ingyenebéd erejéig beugrott VV Seherezádé is, aki épp lemezlovas karrierjét építgeti.

A második körben nem sikerült megverni a nagyszerűen küzdő versenyzőt, pedig volt néhány pillanat, amikor azt hittük, újabb rekord születik, le is főttünk az izgalomtól rögtön, tövig rágtuk a körmeinket, hiába. A kifliket amúgy teszteltük, nem az a fojtós változat. Aztán szerencsére az eredményhirdetéssel nem sokat cicóztak, Lázár gratulált Nagy Tibornak, aki egy wellness hétvégét kapott és egy bónt, mely 10.000 forint értékben váltható tetoválásra. Istennek hála nem ez volt az utolsó verseny, a tulajdonos tervei között a csípős ételek versenye is szerepel, de ezt már egy másik kultúrintézményben rendezik majd meg.