Szerencsétlen véletlenek összjátékaként felfüggesztettek egy amerikai iskolában több diákot azután, hogy órájukon a tananyag helyett a tanárnőjük mellét nézték az iskolai iPaden. Az történt, hogy az iskolai gépek szinkronizáltak a tanárnő magántelefonjával, amin a privát fotói is voltak.

Az indianai Highland Middle School négy diákját felfüggesztették, és jelenleg is kirúgással fenyegetik azután, hogy egy órán véletlenül megpillantották tanárnőjük mellét – írja a The Indy Channel.

Az történt, hogy a jól felszerelt iskolában a diákok iskolai iPadeket használhatnak bizonyos órákon. Az egyik ilyen órán a diákok pont a készüléküket babrálták, amikor néhányuk kijelzőjén megjelent a tanárnőjük melle, merthogy az iskolai gépek szinkronizáltak, vagyis összehangolták a tartalmukat a tanárnőnél lévő magántelefonnal, egy iPhone-nal, amin viszont félpucér képek is voltak róla.

„Megjelentek a tanárnő képei a képernyőn. Nem a mi hibánk, hogy rajta volt a kép a telefonon. Nem tudtuk nem megnézni, egyből felugrott, amikor megnyomta a gombot. Az ő hibája, hogy rajta volt a kép. Az ő telefonja szinkronizált, neki kellett megnyomnia valamit, hogy a képeket szinkronizálja” – mondta a 13 éves Joshua Trott, az egyik diák, aki meglátta a tanárnő mellét.

Összesen négy diák látta a tanárnő mellét, mindannyiukat felfüggesztették. Az iskola vezetése úgy nyilatkozott, a tanárnő felelősségét külön eljárásban vizsgálják majd, de azt nem pontosították, hogy pontosan milyen eljárásról van szó, vagy hogy a tanárnő számíthat-e büntetésre.

Természetesen, a diákok szülei kiakadtak. „Nem is nyúlt az iPadhez, egy másik gyerek húzta rá a képet. Hozzá sem ért, pont. Valójában a tanárnőt kéne kirúgni! Egy pucér képről beszélünk, amit a diákok láttak” – fakadt ki az egyik kirúgással megfenyegetett diák, Joshua Troutt anyja.

Sem az ügyben érintett tanárnő, sem az iskola nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Az iskolafelügyelő helyettese annyit elmondott az RTV6-nek, hogy a technológiai szabályzatokat betartották, az első vizsgálatok alapján leginkább szerencsétlen balesetről lehet szó, mint arról, hogy bárki szándékosan próbált volna hozzáférni a tanárnő képeihez.