18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

2012.10.25. 20:36
A nevelőszülők és a vádlott családtagjainak a tanúvallomásaival folytatódott a gyerekei elleni durva szexuális erőszakkal vádolt Cs. Beáta pere. A nevelőszülők újabb kemény részleteket árultak el, miszerint az egyik zaklatott gyerek folyamatosan női nemi szerveket akart nyalogatni, míg testvérei csak megkésve tanulták meg a szobatisztaságot. Cs. Beáta édesanyja és bátyja szerint lehetetlenség, hogy a nő így bánt volna a gyerekeivel, akiket egy idő után valóban elhanyagolt.

Csütörtökön a tanúk meghallgatásával folytatódott a kiskorú veszélyeztetésével és szemérem elleni erőszakkal vádolt Cs. Beáta büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken. A tanúk ezúttal is súlyos részleteket árultak el a nőről, aki a vád szerint kislányaiba nyúlkált és egyik gyereke fejére is ráült szexuális célzattal, ráadásul a gyerekeket el is hanyagolta.

A múltkorinál kisebb teremben tartott tárgyaláson több tanút is meghallgatott a bíróság. "Mit ivott ma? – Semmit" – kezdődött ezzel a sajátos kérdezz-felelek játékkal Cs. Beáta édesanyjának, Cs. Gábornének a kihallgatása. Az anya állította, lányával és választottjával, H. Endrével is jó volt a viszonya, bár a nászáék rossz anyagi körülmények között éltek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Itt éltek lányáék, amíg a férfi anyja meghalt, apja pedig alkoholista nem lett. Ezután Cs. Beáta anyja intézte el, hogy az erődkertesi családotthonba kerüljenek.

Képtelenség a szemérem elleni erőszak

Az asszony lánya esetleges leszbikusságát tagadta, de rossz dolgokat is mondott róla: néha nem ment el a gyerekekért az óvodába (Cs. Beáta szerint egyszer volt ilyen) és "a pénzt elvette a gyerekek elől". Szerinte a gyerekek Szabolcsban a fejtetvességet is elkapták, a két kisebbik pedig még nem volt szobatiszta. A vádlott a családotthonban összejött a nős D. Richárddal, akivel többször elment hotelekbe. Ez idő alatt kezdte elhanyagolni a gyerekeit, akiket zömmel az otthonban hagyott, de állítása szerint sosem voltak felügyelet nélkül.

A szemérem elleni erőszakot Cs. Beáta édesanyja is képtelenségnek tartotta. Cs. Gáborné szerint a gyerekek szerették őt, neki elmondták volna, ha anyjuk zaklatja őket. Maga Cs. Beáta is reagált anyja állításaira, és megerősítette, hogy szerinte nem voltak a gyerekek alultápláltak, volt tiszta ruhájuk, azonban való igaz, tetvesek voltak.

Ifjabb Cs. Gábor, a váldott testvére is vallomást tett. Szerinte is tiszták voltak a gyerekek, ő jó viszonyban is volt velük. "Lehetetlen. A gyerekek erről panaszkodtak volna" – reagált a szemérem elleni erőszak vádjára. Valamennyi tanúvallomásban előfordult egy elem: a gyerekek, főleg az idősebb Beáta hajlamosak voltak hazudni, fantáziálni, kitalált történeteket előadni. Cs. Beáta szerint a nagyobbik lány azt is kitalálta egyszer, hogy látta anyját szexelni a szobában, ezt a történetet a megjelent rokonok is megerősítették.

Babanyalás és elmulasztott szobatisztaság

M.-né F. Éva és nővére F. Noémi voltak azok a Cegléd környéki nevelőszülők, akikhez először odakerültek a gyerekek (kettő-kettő egyikükhöz és másikukhoz). Szerinte a kicsik tetvesek voltak, egyikük pedig össze volt hányva, mindegyiket fürdetni kellett az odakerüléskor. Cs. Beáta mindezeket beismerte a mosdatlanság kivételével, hozzátéve, hogy az utazást nem bírta az egyik gyerek gyomra, ezért került oda ilyen állapotban. Négy hónapig voltak náluk a gyerekek, majd az illetékes hivatal gyakorlatilag indoklás nélkül Újfehértóra helyezte őket új nevelőszülőkhöz.

Az M.-né F. Évánál lévő gyerekekkel nem volt különösebb gond, de F. Noéminál furcsán viselkedtek. A kis Endre rendszeresen levetkőztette a babákat és a nemiszervük helyén nyalogatta őket, míg Beáta nem volt szobatiszta, egyszer pedig a székletével összekente a szekrénysort. Endre egyik húga bugyiját is nyalogatni akarta, amikor együtt voltak a testvérek. Ezek miatt kerültek a gyerekek pszichológus elé, aki független szakértőhöz küldte tovább őket. Ekkor derültek ki Cs. Beáta erőszakoskodásai, és tették meg a feljelentést – állították a nevelők.

Cs. Beáta szerint a nevelő nővéreket nem szerették a gyerekek – a nővérek szerint pedig anyjuktól idegenkedtek jobban, inkább apjukat várták mindig. A vádlott állította, télvíz idején lenge öltözékben küldték őket Újfehértóra, és a játékaikat sem küldték utána. Kiderült az is, hogy a gyerekeknek szájpenészük is volt, de Cs. Beáta szerint ezt látta orvos.

Az eljárás újabb tanúk meghallgatásával folytatódik november 22-én.