Vélhetően épp időben bukott le az a New York-i rendőr, aki azt tervezgette, miként fog nőket elrabolni, megerőszakolni, megölni, megfőzni és megenni. A letartóztatott férfi ügyvédje állítja, deviáns fantáziájáért nem járna önmagában börtön védencének. Pedig Gilberto Valle alaposan tervezett, és emberevési tippeket is cserélt másokkal az interneten.

Gilberto Valle hat éve dolgozott a New York-i rendőrségen, így több adatbázishoz volt hozzáférése. A Daily Mail szerint ezekből válogatta ki azokat a nőket, akiket meg akart enni a későbbiekben. Listáján kb. 100 nő gyűlt össze, akiket el akart rabolni, meg akart erőszakolni, meg akart ölni, meg akart főzni és meg akart enni. Szerencsére időben elfogták, börtönben várja az ítéletét.

Vallét saját, férjétől elidegenedett neje dobta fel az FBI-nál. Jelenleg emberrablási kísérlettel és rendfenntartói adatbázis engedély nélküli használatával vádolják, óvadék ellenében sem szabadulhat, és akár élete végéig börtönbe zárhatják.

Számítógépét átvizsgálták, és találtak egy fájlt, aminek az volt a neve, hogy "Elrablás és megfőzés (1. áldozat): Egy vázlat". Amellett, hogy a nő személyes adatai is a fájlban voltak, felsorolta a kellő eszközöket is (autó, kloroform, kötél). Leírta a főzéshez elengedhetetlen adatokat is, úgy mint magasságot, súlyt és ellméretet. Terve szerint összekötözte volna áldozatát, alacsony lángon főzte volna, és ügyelt volna rá, hogy "életben maradjon, amíg lehetséges".

A nőknek nem esett bajuk, mindössze kettőjüket követte egyszer-egyszer hazáig. Az interneten más beteg őrültekkel is csetelt, azon is morfondírozott, hogy fér be egy egész nő a sütőbe, illetve milyen finom lehet egy-egy példány. Az egyik nő, akinek Valle szerint "meg voltak számlálva a napjai", már július óta ismerte a férfit - írja a Mail. Csetpartnere is a sütője méretéről és a hússzeletelési szokásairól érdeklődött. Valle pedig egy még el sem rabolt nőt 5000 dollárért (1,1 millió forintért) akart eladni egy másik perverznek, aki megerőszakolhatta volna áldozatát.

Ügyvédje, Julia Gatto az egyik tárgyaláson állította, védencének ugyan deviáns a fantáziája, de nem lépte át a veszélyesség határát. Ahogy az AP idézte őt, Valle egy olyasvalaki, "akinek általa ismert emberekről szexuális fantáziái vannak, és erről beszél is az interneten". A vád szerint azonban már közel állt a megvalósításhoz a férfi, aki amúgy pszichológiai és büntetőjogi diplomát szerzett. Rendőri állásából letartóztatása után felmentették. A teljes vádiratot közzétette a Gawker, ezt itt olvashatja el némi angoltudással.

Az Egyesült Államokban szaporodnak a kannibál támadások. Szeptemberben Pennsylvaniában egy férfi visítva vetette magát két nőre, hogy lerágja az arcukat. Őt csak kábítólövedékkel sikerült likvidálni, a nők könnyű sérülésekkel megúszták. Májusban Miamiban sajnos sikerrel járt egy másik őrült, aki egy hajléktalannak esett neki, és szanaszét roncsolta az arcát. Egy Floridában elfogott férfi pedig az év elején ölt meg egy másik férfi baltával, majd evett belőle.