Afganisztáni hazatérése után derült csak ki egy katonai rendészetnél dolgozó katonáról, hogy szolgálati ideje alatt azt nézte Skype-on, ahogy a felesége egy kiskorú lánnyal létesít szexuális kapcsolatot. Az Afganisztánban szolgáló férfit és feleségét kedden tartóztatták le, egyelőre azt várják, hogy vádat emelnek-e az ügyükben.

A 22 éves Shawn Raymo tavaly tért vissza afganisztáni szolgálatából, ahol a katonai rendészetnek dolgozott. Hazatérése után több mint egy évig békésen élt, egészen addig, amíg kedden le nem tartóztatták a feleségével együtt amiatt, hogy a gyanú szerint kiskorúval fajtalankodott – írja a Daily Mail.

Raymot azzal gyanúsítják, hogy amíg tavaly Afganisztánban dolgozott kiküldetésben, addig egy alkalommal azt nézte Skype-on (egy interneten keresztüli videotelefonálásra is alkalmas program), hogy a felesége egy 15 éves lánnyal létesít szexuális kapcsolatot.

A 21 éves Jessica Raymo orális szexet hajtott végre a kiskorú lányon, amit az Afganisztánban ülő férj végignézett. A dolog tavaly augusztusban történt, de csak a napokban derült ki a hatóságok számára, ezért nem tartóztatták le eddig a katonát és a feleségét. Öt- illetve tízezer dolláros óvadék ellenében tartják őket előzetesben a Jefferson megyei börtönben.

A pár jelenleg azt várja, hogy történik-e vádemelés az ügyükben, vagy megússzák a dolgot. Az érintett kiskorú lányról nem sokat tudni, a feltételezések szerint Madison megyéből származhat, ami két órányi útra van Raymoék otthonától. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a nyomozásba bevonták a madison megyei gyermekvédelmi hatóságot.

Raymo a Fort Drum-i bázison szolgált, ahol ehhez hasonló eset még nem történt. “Mindig próbáljuk felhívni a katonáink figyelmét arra, hogy mik azok a dolgok, amiket nem szabad csinálniuk” – mondta a Daily Mailnek a bázis szóvivője, David Konop.