Itt van egy fogyókúrás tanács, amit biztos sohasem hallott még. Ha annyi kalóriát égetne el, mint egy félórás séta alatt, akkor egyszerűen nézzen meg egy filmet. És hogy mi az átverés benne?

A film legyen félelmetes, mert a félelemnek kalóriaégető hatása van. Legalábbis ezt állapították meg a Westminsteri Egyetem kutatói, akik tíz embert vizsgáltak meg. Az alanyok klasszikus horrorfilmeket néztek. A kutatók vizsgálták a szívverést, az oxigénbevitelt, a szén-dioxid-kibocsátást, amely alapján lemérték, hogy mennyi energiát használtak fel.

Azt találták, hogy  horrornézés közben háromszor annyi kalóriát égettek el az alanyok, mintha csak egy üres képernyőt bámultak volna. A nézők átlagosan 113 kalóriát égettek el a másfél órás filmnézés közben, ami megfelel egy félórás sétának.

A legjobb zsírégető filmnek, az 1980-ban készült Stanley Kubrick-film, a Ragyogás bizonyult, amelynek hatására 184 kalóriát lehetett elégetni.

Steven Spielberg 1975-ös Cápája 161 kalóriát égetett, míg az 1973-as klasszikus, az Ördögűző 158-at. A legkevesebbet, pontosan 101-et, a  [Rec]  című, 2007-ben készült spanyol film égette el.

Dr. Richard Mackenzie anyagcsere szakértő szerint az adrenalin, amelyet a stressz vagy a félelem vált ki, ismerten csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét és hatására nő a kalóriaégetés.

Helen Cowley, a filmeket kölcsönző ügynökségtől is kifejtette a véleményét. "Mindegyikünk ismeri azt az érzést, amikor a legszívesebben a kanapé mögé bújnánk, hogy ne lássuk mi történik. A kutatók szerint aki fogyni akar, inkább nézze, mi zajlik a tévében, vagy a filmvásznon,"