A gyerekek azt hitték, viccelődik az az új-mexikói rendőr, aki azt akarta, mossák le a kocsiját. A rendőr ekkor sokkolóval nyomatékosította kérését, belelőtt az egyik fiúba. A diákot ezután még az iskolaigazgatóhoz akarta vinni, de a fiú elvesztette az eszméletét.

50 ezer voltos áramütéssel kényszerítette a rendőr az új-mexikói kisiskolást, hogy mossa le a rendőrautóját – írja a Russia Today. A rendőr egy iskoláscsoporthoz nagy lazán odament, és megkérte őket, mossák le a kocsiját. A gyerekek azt hitték, az – azóta eljárás alá vont – férfi viccel, ezért nem mozdultak.

"Hadd mutassam meg, mi történik az emberrel, aki nem hallgat a rendőrségre" – mondta nekik ekkor a férfi, majd elővette Taser sokkolópisztolyát és az R. D. monogrammú gyerekre szegezte. A mellkasára lőtte ki a Taser elektródáit, és áramot vezetett a testébe.

Így működik a Taser, egy rendőrnőn mutatják be.

Ezután nem hívott mentőt, megpróbálta a Taser kábeleit visszagyömöszölni és a gyereket az iskolaigazgató elé cibálni. A fiú azonban elvesztette az eszméletét, és a Tasertől kisebb égési sérülések is keletkeztek a mellkasán. A kisfiút képviselő ügyvéd szerint a srác (a veteránoknál is előforduló) poszttraumatikus stressz szindrómában szenved a történtek miatt, a mellkasát markolva ébred fel éjjelente. A rendőr mellett az új-mexikói rendőrséget is beperelték az ügyben.