Szamárral szexelő kolumbiaiakról készült dokumentumfilm

2012.11.06. 13:17
Egy ausztrál filmfesztivál legjobb dokumentumfilmnek járó díját már elvitte a Donkey Love, Kanadában viszont nem tudják hol bemutatni. Megnézné a kolumbiai férfiak meggyalázott szamarait?

Egyelőre hiába keres helyszínt a kanadai Okanagan filmfesztivál, amelyet az egyik versenyfilmje miatt lakoltattak ki a Landmark mozihálózat kelownai épületéből. A kifogásolt pályaművet Kolumbiában forgatták, a címe Donkey Love, és igen, arról szól, hogy a kolumbiaiak hogyan dugnak szamarakkal. Mint a Toronto Sun írja, a University of British Columbia egyik campusa felajánlotta, hogy tartsák meg náluk a vetítést, ám az egyetem közleményt adott ki, amely szerint nem adnak helyet a bemutatónak, mivel nem tudják biztosítani az ehhez szükséges feltételeket (biztonság, parkolóhely, miegyebek).

Botrányfilm

A hetvenöt perces Donkey Love-ot Ausztráliában már bemutatták, el is vitte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Melbourne-i Underground Filmfesztiválon (MUFF). Az alkotás a készítők szerint azt mutatja be, milyen élmény találkozni egy olyan kultúrával, ahol nemcsak hogy megdugják a szamarakat, de ez kultúrájuk egyik ünnepelt hagyománya.

Megnézné?

A film Facebook-oldaláról kiderül, a jelenség úgy kezdődik, hogy az apák fiaikat egy szamár segítségével vezetik be a szexualitás titkaiba, hogy azon gyakoroljanak a nőzéshez, később pedig a fiak önszántukból csalják meg feleségeiket a csacsikkal. Úgy vélik, ettől nagyobb lesz a farkuk, és elkerülhetik, hogy homoszexuálissá váljanak. A dolog tehát annyira elfogadott, hogy dalok születtek róla, sőt, könyv is, és van csacsibaszó fesztivál is.

Mint a FilmDrunk írja, a film abban a furcsa helyzetben van, hogy amit bemutat, az nemi erőszaknak és bestialitásnak számít, teljesen illegális, de az alkotás mégis dokumentumfilm, bemutat egy fontos társadalmi jelenséget, amelyet nem a filmesek kedvéért megrendezett körülmények közt rögzítettek. Az mindenesetre elég bizarr pillanata az előzetesnek, amikor az egyik szamárhágó közli: a szamárban az a jó, hogy nem kell neki új ruha, vagy cipő.