Ízléstelenül viselkedett az az angol orvos, aki ellen eljárás indult betegei zaklatása miatt. Női pácienseinek rendszeresen tett szexuális célzásokat, ok nélkül fogdosta a melleiket, combjaikat, intim tájaikat. Egy mellében csomót találó lányt azzal ijesztgetett, lehet, hogy mellrákja van, és ezért markolássza a melleit.

Dr. Gousul Islam évtizedek óta gyógyítja Doncaster környékénak lakóit, azonban most komoly botrányba keveredett a Daily Mail szerint. A vádak szerint legalább nyolc nő vallotta, hogy a doktor simogatta a melleiket, combjaikat, szexet is akart, sőt magát is mutogatta.

Olyanokra kötelezte betegeit, hogy vetkőzzenek le, és feküdjenek a kanapéjára. Nemhogy takarót, még papírtörülközőt sem adott nekik, hogy eltakarják magukat. A közösség nem tudott minderről feltétlenül, és Dr. Islam köztiszteletben állt a környéken. Michelle Colborne ügyész szerint a férfi általában naiv, olykor nagyon fiatal lányokat vett rá a vetkőzésre. Sokszor tett szexuális célozgatásokat, néha pedig molesztálta is őket. Egy nő előtt egyszer levetkőzött és odahúzta a kezét a nemiszervéhez. Elkérte a nő telefonszámát is, hozzáfűzve, a felesége épp Indiában van.

Aljasan bánt egy 13 éves lánnyal is, aki csomót talált a mellében, de a kórházban tisztázták, nincs mellrákja. Az orvos azonban félelemben tartotta, és mondta neki, nem ártana még egy pillantást vetnie a melleire. Az ügyésznő szerint később is szemlézte a vissza-visszatérő lány intim testrészeit. Egyszer azzal fogadta a lányt, hogy "olyan dögösen nézel ki, mint mindig". Évekkel később, amikor a lány már 21 volt, és menstruációs  problémákkal kereste fel az orvost, Dr. Islam gyanúsan sokszor vett kenetet tőle.

Egy 14 éves lányt is össze-vissza tapogatott vizsgálat címszó alatt, de a lány panaszkodott erre. Vacsorázni is meghívta a lányt, ám ő a nagylelkű ajánlatot visszautasította. Ez évekig ment, a lányból 22 éves nő lett, amikor még mindig a melleit fogdosta az orvos, akit kifejezetten "felizgatott" áldozata. Egy 29 éves nő arról panaszkodott, hogy Dr. Islam kesztyű nélkül simogatta a klitoriszát. Egy hasonló korú nővérkénél azzal próbálkozott be, hogy "egy kaland feldobná a házasságomat". Az már csak a léghegy csúcsa, hogy egy terhes nő combján is felcsúszott egyszer a keze.

Az összesen 20 vádpontot tagadja a férfi a Mail szerint. A lap hozzáteszi, mindezeket 1970 és 1998 között követte el. Állásából amúgy már 2010-ben felfüggesztették Dr. Islamot, aki tagad mindent, azt állítva, ő mindig "professzionalizmussal és illendőséggel" járt el vizsgálatai során.