Egy ukrán kisfiú úgy gondolta, megérdemli, hogy többszázezer forintnyi édességet tömjön magába. Erre pedig azután ébredt rá, miután megtalálta szülei spórolt pénzét, amit egy tettestárs segítségével felváltott, és undorító mennyiségű csokoládét, meg cukorkát vásárolt belőle.

Egy kilenc éves ukrán kisfiú szülei összes spórolt pénzét elköltötte, méghozzá édességekre – írja a Gawker. A fiú tudta, hogy a család a kanapé alatt tartotta a majdnem egymillió forintnyi összeget, amit szinte mind cukorkákra költött. Ami érdekes, hogy a kanapé alá rejtett spórolt pénz többféle pénznemből állt össze, így ahhoz, hogy a fiú a boltokban édességet tudjon venni belőle, először fel kellett váltania azt. A kisfiú rendszeresen vett ki kisebb összegeket a családi cukorkavagyonból, amiket átváltott hrivnyára (az ukrán pénznemre), majd édességet vásárolt belőle. Az elkövetésben egy felnőtt “tettestársa” is segítségére volt, aki a híradások szerint szellemileg sérült lehet.

Cserébe azért, hogy ez a felnőtt segített neki felváltani a pénzt, a kisfiú plusz pénzt adott neki, amiből azt gondolhatnánk, hogy a felnőtt járt jobban. A kissrác szempontjából viszont ezek csak “értéktelen” papírok voltak, amikért cserébe cukorkát kapott, és az sokkal nagyobb érték lehet egy gyerek számára, mint a pénz.

A kilenc éves fiú apja akkor fedezte fel, hogy hiányzik a pénz, mikor egyszer munkából hazaérve rá akart nézni az összegre. A pénz eltűnése miatt óriási botrány lett otthon, ezért a fiú később bevallotta, hogy ő vette el, és hogy a legtöbb édességre ment el. Mivel egy kilenc éves kisfiú egyedül képtelen lenne többszázezer forintnyi édességet felzabálni, kiderült az is, hogy annyira jószívű volt, hogy az édességet megosztotta barátaival. A szülők viszont nem voltak épp büszkék fiukra, amiért az ilyen testvériesen megosztozott másokkal. Természetesen örjöngenek, és kétségbeesettek, mert nem tudják visszaszerezni a spórolt pénzüket.