Teljesen védhetetlen dolgot művelt egy fiatal angol nő és biológiai édesapja: intim viszonyt folytattak annak ellenére, hogy tudták, elég erős rokoni szál fűzi össze őket. Ráadásul a férfi akkori családját is tönkretette a viszony, de a lány édesanyja is belebetegedett a történtekbe.

Nicola Yates hosszú hónapokig nem akarta bemutatni azt a férfit édesanyjának, aki miatt annyira szerelembe esett. A lány anyja, Katrina aztán döbbenten jött rá az igazságra: lánya a saját biológiai apjával folytatott vérfertőző viszonyt. Azonnal a rendőrségre vitte a most 27 éves Nicolát. Apja, a 47 éves Andrew Butler börtönbe is került a viszony miatt, azonban a brit Sun szerint nemrég szabadult onnan. Nicolának azonnal nyoma veszett.

„Amikor Nicola lenyomozta az apját, nem volt kétsége afelől, hogy ő a biológiai apja. Aztán elkezdtek szexelni. Ez gusztustalan” – nyilatkozta a lapnak a 46 éves Katrina Yates. Ő még fiatalon  ismerkedett meg Birminghamben Andrew Butlerrel, egy éven belül összeházasodtak, és két gyerek is született a kapcsolatból. Házasságuk azonban tönkrement, és elváltak, amikor Nicola még csak négyéves volt. Az apa kapcsolata ezzel meg is szakadt a családdal, az anya pedig hozzáment egy Carl Yates nevű férfihez, akit a gyerekek is apának hívtak egy idő után. Nicola is magától vette fel nevelőapja nevét 18 éves korában.

A titokzatos szerető

Két évre rá a lány azonban kijelentette: meg akarja találni vérszerinti apját. Anyja nem akarta megakadályozni ebben, bár jelezte neki, nem tartja jó ötletnek. Titokban meg is találta apját, a család viszont csak annyit tudott meg, hogy van egy hódolója, akivel találkozgat. Tíz hónappal később komolyra fordult a dolog, Nicola Yates kijelentette, összeköltözik választottjával úgy, hogy anyja még csak nem is találkozott vele. Egyedül féltestvérét, Natalie-t invitálta meg hozzájuk, aki nem ismerte Butlert. Ő is csak annyit tudott mondani anyjuknak, hogy ugyan a férfi jócskán idősebb Nicolánál, de boldognak látszanak.

Amikor Katrina Yates meglátta végre egy képen lánya kedvesét, elakadt a lélegzete. „Nem láttam az arcát több mint 20 éve, de tudtam rögtön, hogy ő az” – mondta. Azonnal a lánya lakásába sietett, és közölte vele, a történettel felkeresi a rendőrséget is. A lánya dühöngött, és nem hallgatott az érvekre. A rendőrségen érte a következő sokk: már folyt az eljárás a vérfertőző kapcsolat miatt. Kiderült, hogy Nicola apja jelenlegi házasságát is szétverte, sőt apjának egy új nőtől már két gyereke is született. Marie Betts, Andrew Butler megcsalt neje azonnal a rendőrséghez fordult, amint rájött, milyen viszonyt folytat a férje.

Kétszer elítélve

Az első, 2007-es ítélet négy hónap felfüggesztett börtönre ítélte Butlert, míg lányát 18 hónapra felügyelet alá helyezték. Mivel Katrina Yates ismét jelentette, hogy a viszony fennáll a vérfertőző pár között, újra eljárás indult ellenük tavaly augusztusban. Butlert ekkor már 10 hónapos letöltendő börtönre ítélték, és regisztrálták a szexuális bűnözők névjegyzékébe. Az ítélethirdetést végigsíró Nicola Yates pedig 26 hetes felfüggesztett börtönt kapott.

A bíróságon Nicola annyit mondott, „azért léptem kapcsolatba vele, mert egy igazi apa-lánya kapcsolatot akartam. Nem láttam őt azóta, hogy nagyon kicsi voltam. Nem igazán tudom, hogyan és miért történt mindez, miért fejlődtek odáig a dolgok, ameddig”. Ígéretet is tett, hogy ezentúl távol tartja magát apjától. Azonban alighogy a büntetés letelte után Butler kiszabadult, Nicola Yates nyom nélkül eltűnt.