Iskolai kegyetlenkedések mindig is voltak, és sajnos elég valószínű, hogy lesznek is, de ez ellen próbál most fellépni egy 12 éves kisfiú, aki Tourette-szindrómában szenved. Az alapítvány ezzel próbálja megelőzni az olyan eseteket, mint ami a kanadai Amanda Todd-dal is történt, aki végül öngyilkos lett iskolatársai megaláztatásai miatt.

Egy 12 éves, Tourette-szindrómás floridai kisfiú lett az iskolai megaláztatások elleni aktivisták arca. Jaylen Arnold olyan betegségben szenved, ami miatt nem tudja kontrollálni testét és arckifejezéseit, és tikkelései miatt folyamatosan a megaláztatások célpontja volt az iskolában. Most viszont az élére állt az iskolai megaláztatások elleni fellépésnek, akiknek célja, hogy véget vessenek a kegyetlenkedéseknek és gúnyolódásoknak az iskolákban – írja a Daily Mail. Az alapítvány egy olyan szilikonkarkötőt "dobott a piacra", amin a 'Bullying No Way' felirat olvasható. Ez magyarul valahogy úgy hangzik, hogy 'Vess véget a gúnyolódásoknak'.

A most 12 éves Arnold 2 évesen produkálta a betegség első tüneteit. A Tourette-szindrómát 3 évesen diagnosztizálták nála, az OCD-t (kényszeresség) 4 évesen, 8 évesen pedig az is kiderült, hogy aspergeres (az autizmus egy enyhébb formája) – olvasható a fiú honlapján. Leírása alapján a Tourette-szindrómája abban nyilvánul meg, hogy kontrollálatlanul mozdul meg (pl. az arca), vagy ad ki hangokat. Elmondása szerint eléggé megnehezíti az életét, de a magániskolában, ahova jár a tanárok és osztálytársai is elfogadták őt, és megértették, hogy ez egy betegség. Amikor viszont egy teljesen hétköznapi iskolába kezdett járni, az osztálytársai azonnal szekálni kezdték. A folyamatos gúnyolások miatt Arnold betegsége rosszabbodott, és a stressz miatt annyira intenzívvé váltak a kontrollálhatatlan mozdulatai, hogy az már agresszívnak volt mondható – persze erről nem tehetett a fiú. Emiatt orvosai azt tanácsolták, hogy hagyja ott az iskolát, és töltsön egy kis időt otthon, hogy lenyugodhasson, és betegségének tünetei csillapodjanak.

A fiú most visszatért a régi iskolájába, aminek rettenetesen örül, most pedig körbeutazza az egész országot, hogy megmutassa a többi gyereknek is, hogy ők is képesek lehetnek leküzdeni bármilyen hátrányt, amivel szembesülnek. A fiú nevével indult a Jaylens Challenge alapítvány, ami fiatalokat próbál arra tanítani és bátorítani, hogy elfogadják társaikat akkor is, ha azok mások. Olyan sztárok is beléptek a támogatók közé, mint Leonardo DiCaprio, vagy Dash Mihok, aki egy Tourette-szindrómában szenvedő színész.