A 37 éves göteborgi nő két év börtönt kapott a halottak nyugalmának megsértéséért. A rendőrség majdnem egy teljes emberi csontvázat talált nála, de mivel gyilkossággal gyanúsították, bevallotta, hogy szexjátéknak használta a csontokat.

Elítélték azt a svéd nőt, akit a “halottak nyugalmának megsértésén” kaptak rajta Göteborgban. Ez pontosabban azt jelenti, hogy a 37 éves elítélt összegyűjtött majdnem egy teljes csontvázat, majd a csontokkal elégítette ki magát - írja a The Local. Azt, hogy milyen úton kerültek hozzá a csontok, nem közölte az ügyészség.

A pszichológiai vizsgálat meglepő módon semmilyen mentális rendellenességet nem mutatott ki, ráadásul szerinte semmilyen illegális tevékenységről nem volt szó. A csontok szexjátékká alakításának okaként egyszerűen azt jelölte meg, hogy “nagyon érdekli a történelem”, és szerinte semmi különbség nincs a bélyeggyűjtés, és aközött, hogy ő csontokat gyűjt.

A fura hobbitörténész egyébként az interneten is árult koponyákat. Először gyilkosság gyanújával vitte el a rendőrség, miután megtalálták lakásán a csontokat és több féle kést is. A helyszínre egy állítólagos lövés miatt érkeztek ki. A halottak nyugalmának megsértéséért maximum két év börtönt lehet kiszabni Svédországban .