Az angol, aspergeres tinédzsert iskola után támadta meg egy 9 főből álló csoport. A lányt összeverték, ezért több műtéten esett át, most pedig megköszönte támadóinak, hogy ezt tették vele, mert emiatt erőt tudott gyűjteni ahhoz, hogy elinduljon egy modellversenyen.

A 16 éves angol Sophia Russelnek műtéttel kellett rendbehozni az arcát, miután tavaly februárban egyszerre kilencen megtámadták őt. A lány az iskolából is kihagyott emiatt 10 hónapot – írja a SWNS.com. A támadás során komoly sebeket ejtettek a lány arcán: eltört az orra, egy vágás maradt a felső ajkán, megrepedt az állkapcsa, illetve a csípője is, és lelkileg is megviselte őt az eset.  Az aspergeres tinédzser viszont a támadás után alig két évvel úgy néz ki, minden téren felépült, ugyanis elindult egy nemzetközi modell-versenyen. Amennyiben sikerül megnyernie, kap egy szerződést, és egy magazin címlapján is szerepelhet majd.

Az autizmus egy enyhébb változatától szenvedő lányt tavaly februárban egy nagyobb, 9 fős csoport várta az iskola előtt, ahonnan a lány a barátjához indult volna. A csoport 5 fiúból és 4 lányból állt, akiket később a rendőrségnek sikerült elkapnia. A legfurcsább az egész történetben a megtámadott lány hozzáállása, ugyanis az egészet megköszönte támadóinak, mert úgy gondolja, hogy enélkül soha nem lett volna annyi ereje, hogy egy ilyen versenyre jelentkezzen. Sophie Russel 200 másik modellkedésre vágyó lánnyal fog versenyezni a decemberben tartandó fotózáson.

“Már túl vagyok az összes szükséges műtéten és kezelésen, az életem pedig egyre jobb. Dolgozom a modellkarrieremen, és azon, hogy újra önmagam legyek. Már négy éves korom óta modell szeretnék lenni, de a támadás után úgy gondoltam, ez lehetetlen lesz, mivel teljesen összeverték az arcom. Azt hittem, majd más karrier után kell néznem, de azt hiszem most erősebb és jobb ember lettem, és ezért meg kell köszönjem a támadóimnak, mert nélkülük nem lennék az, aki most vagyok. Sokkal jobb ember lettem, és sokkal ambíciózusabb vagyok, nekik köszönhetően” – mondott köszönetet kissé bizarr módon támadóinak a fiatal lány.

2011 februárjában, rögtön a támadás után Sophie egy fal mögött bújt el, és azonnal az apját hívta, aki gyorsan kórházba vitte őt. Még aznap este hazaengedték a kórházból, de négy héttel később kiderült, hogy eltört az orra, így meg kellett műteni. Egyébként a 16 éves aspergeres tinédzser azon túl, hogy a támadásnak “köszönhetően” bátorságot gyűjtött egy modell-versenyhez, a 2012-es Londoni olimpián is vihette egy darabon az olimpiai lángot.