Most egy mindössze 12 éves ír kislány vetett véget az életének, feltehetően az iskolai szekírozások miatt. Az ügyben a rendőrség is nyomoz a kislány szüleinek kérésére. Ha beigazolódik, hogy a 12 éves Lara Burns azért ölte meg magát, mert iskolatársai terrorizálták, akkor az elmúlt hónapokban ez már a hatodik ilyen jellegű tinédzser-öngyilkosság – legalábbis ami nyilvánosságot kapott.

Újabb tinédzserlány lett öngyilkos, az ügyben már a rendőrség is nyomoz. Arra kíváncsiak, hogy a lány ugyanúgy az iskolatársai szekírozásai miatt vetett véget az életének, mint Amanda Todd. A csupán 12 éves ír Lara Burns szombaton végzett magával, és szülei azonnal kapcsolatba léptek a rendőrséggel, hogy nyomozzák ki, miért is történt mindez – írja az ír Sun. Egy forrás szerint a városkában, ahol a lány élt, az a pletyka járja, hogy a 12 éves Burns társai szekírozása miatt ölte meg magát, de a rendőrség egyelőre nem közölt pontos részleteket.

A Facebookon szinte azonnal elkészült a R.I.P. Lara Burns nevű oldal, ahol a lányra emlékeznek barátai és iskolatársai. Az oldalra szinte folyamatosan érkeznek a részvétnyilvánítások, köztük sok olyan is, amikben a lehetséges szekírozásokat is megemlítik: “Nyugodj békében Lara. Részvétem a családodnak és a barátaidnak. Ennek nem szabadott volna megtörténnie. Szégyen, hogy valaki úgy gondolja, hogy normális egy lányt halálba szekírozni.” Egy másik pedig: “Borzalmas látni, hogy mi történik azokkal, akiket így bántanak. Tegnap a szekírozások miatt vesztettünk el egy lányt. Lépnünk kell. Nyugodj békében.”

Az elmúlt hónapokban Lara Burns halála már a sokadik olyan öngyilkosság, amit az iskolai terrorizálásokkal/szekírozásokkal lehet összefüggésbe hozni. Pár hónapja Amanda Todd, kanadai tinédzser vetett véget életének, egy amerikai lány, Felicia Garcia szintén azért ölte meg magát, mert állítólag sokan gúnyolták őt, és mint kiderült, még szeptemberben egy 15 éves angol kislány, Ciara Pugsley is az internetes gúnyolódások miatt lett öngyilkos, októberben pedig egy szintén angol kislány, a 13 éves Erin Gallagher is megölte magát.

Az ír Sun magazin elindított egy kampányt, amiben megpróbálják megfékezni az iskolai és internetes gúnyolódásokat és szekírozásokat, hogy ne történjen több ilyen haláleset. Hasonló célja van annak a 12 éves Tourette-szindrómás fiúnak is, akinek a nevével már egy alapítványt is létrehoztak, ami a fiatalok megaláztatása ellen szól, és ami arra buzdít mindenkit, hogy próbálja meg elfogadni társait.