Indonéz bébiszitteréért elhagyta feleségét egy belga férfi, aki 19 év múltán sokkoló felfedezést tett. Miután rájött, hogy második neje egy nightclubban kapott munkát, az is kiderült, a nő férfinek született.

Jan és Monica kapcsolata már eleve bonyolultan indult a Daily Telegraph szerint. A belga férfi első házassága idején dolgozott a családnál au-pairként egy indonéz lány, akibe a férfi beleszeretett, és 1993-ban össze is jöttek. A belga bevándorlásügy ugyan akadékoskodott Monica miatt, Jan közel húszévnyi házasság után nemrég rájött, hogy választottja férfinek született, de nemváltáson ment keresztül.

"Úgy érzem, mintha megtámadtak volna" – nyilatkozta a 64 éves férfi a flamand Het Nieuwsblad lapnak. A Telegraph azt írja, maga Jan hozta haza a lányt Indonéziából, ami nem volt egyszerű mutatvány. "A belga bíróságoknak komoly kétségeik voltak a születési és személyazonossági papírjai hitelessége felől, de valahogy mégis elfogadták őket" – mondta Jan a lapnak. Hozzátette, nem volt kétsége választottja nemi identitását illetően. Gyereket ugyanis már nem akart az előző házasságából született két utód után, Monica pedig nagyon jól elalibizte a menstruációt is.

Jan állítja, szex közben sem tapasztalt semmi különöset. A most 48 éves Monica a férfi gyerekeinek olyan volt, mint egy nővér, így a család is működőképes maradt. A nő végül kapott egy teljes munkaidős állást, és attól fogva lassan tönkrement a kapcsolatuk. A nő nagyon sokat változott, és Jan idősebbik fia látta őt egy éjjeli bárban is, nagyon kirívó és szinte mindent megmutató ruhákban. Jan szerelmes üzeneteket talált párja számítógépén, ami végül akkora veszekedéshez vezetett, hogy a rendőrséget is ki kellett hívni.

"Egy barátom mondta el nekem, hogy azt hallotta, Monica valójában egy nemet váltott férfi. Nem tudtam elhinni. A fiam hasonló pletykákat hallott" – mesélte orrabukását a férfi. Állítása szerint ezután hozzányomta Monicát a falhoz, úgy kérdezte ki a múltjáról. Ő mindent beismert, de azt mondta, ő mostmár nő, és nem tartozik beszámolóval a múltjáról. Jant pszichiátriai kezelésnek kellett alávetni a sokk miatt, azonban feleségét nem tudta kitenni a házból.