A boncolás megállapította, hogy a 32 éves Edward Archbold nem allergiába halt bele októberben a csótányevő-versenybe, hanem abba, hoyg szó szerint annyi ízeltlábút és csúszómászót evett, hogy nem kapott levegőt. Harmincöt hernyót, öt deka lisztkukacot és ki tudja, mennyi csótányt evett meg, hogy megnyerjen egy drága kígyót.

Egy floridai állatkereskedés rovar- és csúszómászóevő-versenyén meghalt még októberben a 32 éves győztes, Edward Archbold azután, hogy megevett annyi állatot, hogy megnyerje a fődíjat, egy közel 900 dolláros (kb. 195 ezer forint) kígyót.

Amikor a győztes a díja átvétele után nem sokkal rosszul lett, és meghalt, még nem lehetett tudni, hogy mi okozta a halálát. Felmerült, hogy talán valamiféle allergiás reakció, de azóta elvégezték a boncolást, és kiderült, hogy még az eredeti elképzeléseknél is groteszkebb halált halt – írja a Gawker.

A boncolás azt állapította meg, hogy Archbolt megfulladt, mégpedig azért, mert egyrészt rovardarabok zárták el a légcsövét, másrészt azért, mert “belélegezte a gyomortartalmát”. Magyarán, elhányta magát, és ahogy a levegeőért kapkodott, a hányás a tüdejébe jutott.

A verseny idején nem tudták megmondani, hogy a verseny jó hangulatáért is felelős győztes pontosan mennyi és milyen állatot fogyasztott el, de a boncolásból az derült ki, hogy legalább 35 hernyót, legalább öt deka (egy kis pohár) lisztkukacot, és megszámlálhatatlanul sok csótányt evett meg.

A boncolás balesetet állapított meg a halál okaként. A versenyen körülbelül 20-30 induló volt, a győztesen kívül senki sem lett rosszul.