Sonya Yuval nem éri meg kekeckedni, ezt az aranyszabályt hamar megtanulta egy amerikai betörő. Az amerikai nő ugyanis gázsprayvel és szamurájkarddal kergette meg a tolvajt, akit sikerült is a rendőrök karjaiba hajszolnia. Az eseményeket közvetítette Twitterén is.

Amint Sonya Yu, San Francisco-i fotós megtudta, hogy egy tolvaj garázdálkodik a környékén, azonnal akcióba lendült. A Daily Mail szerint először az jutott tudomására, hogy szomszédja  bejárati ajtajának küszöbéről vitt el a tolvaj egy kiszállított, és oda lerakott csomagot. Aztán persze ő is áldozattá vált, egy 1000 dollár (215 ezer forint) értékű pakkot vitt el tőle az illető.

A nő kedden aztán úgy döntött, kifigyeli a tolvaj érkezését, és lecsap rá a saját fegyvereivel: gásprayvel és szamurájkarddal. Saját balkonján várakozott, a tolvaj pedig meg is jelent. Innentől kezdve a nő a történéseket közvetítette a Twitterén. Délután 2 körül még a szomszédot kifosztó bűnözőről, illetve esküvői képeiről értekezett, de 5:15-kor már azt olvashatták a követői, hogy „eltrafáltam őt a gázsprayvel, de megszökött”.

Pár perc múlva már azt twittelte, hogy nyolc rendőr megfogta a tolvajt, ő pedig azonosította az elkövetőt. „Elvitték egy ambulanciára a ráfújt gázspray miatt” – folytatta a beszámolót. Ismerősei a Twitteren alaposan kifaggatták őt, így kiderült, a gázspraytől eléggé kidőlt a férfi, ráadásul a spray narancssárgára festette az arcát. A nő gyakorlatilag a rendőrök karjaiba üldözte a tolvajt. A harcias amazon láttán megdöbbent rendőrök viszont a spray használatára feljogosító engedélyt kértek tőle, mire közölte velük, hogy az egyik boltban vette önvédelmi célból.

Később kiderült, a férfi be is akart törni a lakásba, így az 51 éves Andy Anduhát le is tartóztatták. Az is kiderült később, hogy Anduhánál kés is volt, bár nem próbálta megtámadni az egy emelettel fölötte álló, és a balkonról rá sprayt fújó Yut. Yu egyébként olyan típusú sprayt vett, amit Amerikában kempingezőknek adnak el, és árulkodó a neve (bear spray – medve spray). Yut a sok dicséret mellett a trollok is betalálták, akik szerint aránytalan erőszakot alkalmazott a betörővel szemben, még ha kés is volt nála. Egyikük hozzátette, „azt is remélem, hogy [a betörő] megvádolja majd ezt az őrült nőszemélyt".