Dokumentumfilm készült a kanadai nőről, aki önvédelemből ölte meg az őt bántalmazó férjét, és csak akkor vette észre, hogy férje igazából nő volt, péniszprotézissel. A férfiként élő nő hónapokig verte és bántalmazta a 27 éves nőt, aki végül nem bírta, és egy 30 centis késsel szúrta meg a 30 éves párját.

Dokumentumfilmet készítettek egy kanadai nőről, aki 2003-ban, négy hónap románc után hozzáment pasijához, majd a házasságuk elég kemény erőszakba torkollott – írja a Daily Mail. A 27 éves Elizabeth Rudavsky  leszúrta 30 éves „férjét", a 30 éves Angelo Heddingtont, miután az megtámadta őt. Az ezután kihívott mentők vették észre a péniszprotézist Heddingtonon, így bukott le: igazából nem is férfi.

A 27 éves nő az Investigation Discovery egyik műsorában azt állítja, hogy ő semmi különöset nem látott addig. Mint kiderült, a 7 hónapig tartó kapcsolatuk alatt egyszer sem látta világosban, meztelenül Angelo Heddingtont (aki Angela néven született), és kizárólag sötétben feküdtek le egymással. A magát férfinak kiadó nő egyébként azt mondta feleségének, hogy előző barátnője mérgében leégette a nemiszervét.

Egy korábbi barátnő egy, a sztorival foglalkozó könyvben (Cruel and Unusual Idiots – Kegyetlen és szokatlan idióták) elmondta, hogy Heddingtonnak finom keze és érintése volt, de úgy köpködött, mint egy férfi, és a keze állandóan a nadrágja zsebében volt, mint egy pasinak, aki a golyóival játszik. Ezek szerint ilyen könnyű átverni valakit.

Boldogság véraláfutással

A páros akkor találkozott egymással, mikor Heddington egy hátsérülés után lábadozott egy farmon, Rudavsky pedig farmról farmra járt és kutyanyakörvekre való címkéket árult. Nem telt sok idő a kapcsolatukban, mikor Heddington verni kezdte Rudavsky-t, de mint kiderült, a 7 hónap alatt nem csak verte, de fegyverekkel és fémcsővel is fenyegette. “Mindenkinek magyarázkodnom kellett, hogy hogy lehetek boldog, és hogy tervezhetem az esküvőmet, mikor fekete véraláfutás van a szemem alatt” – emlékezett vissza Rudavsky.

Többek között ez is közrejátszott abban, hogy a gyilkossági vádakat ejtették Rudavsky ellen, mert kiderült, hogy önvédelemből ölte meg Heddingtont, aki a családja szerint is erőszakos ember volt, és már 14 éves kora óta fiúnak illetve később férfinak tettette magát. A rendőrség azt is kiderítette, hogy Heddington a korábbi kapcsolataiban is hasonlóan erőszakosan viselkedett, és mint kiderült, nem csak nőkkel kezdett ki, és férfi partnereivel is ugyanolyan durva volt. Egyik pasiját például konkréten éheztette, amíg az le nem adott 45 kilót.

Heddington azzal is fenyegetőzött, hogy megöli Rudavsky családját, és ugyanúgy éheztette őt is, mint egykori pasiját, emellett lovaglópálcával csapkodta a nőt, és ha nem válaszolt elég gyorsan a kérdéseire, vagy nem főzött elég gyorsan ételt, esetleg nem ült egyenes háttal, akkor megverte. Rudavsky végül az őt bántalmazó Heddingtont egy 30 centis konyhakéssel szúrta le, miután Heddington szó szerint sarokba szorította őt. Rudavsky ügyvédje szerint ügyfele viselkedése a hét hónapig tartó kapcsolat alatt, már-már a Stockholm-szindróma esetének tekinthető.