Gretchen Molannen több mint tíz éve szenvedett állandó izgalmi állapotától, amelyet csak a gyógyszerek és a maszturbáció enyhítettek. Otthonában vetett véget életének.

Gretchen Molannen helyi idő szerint szombat éjjel, floridai otthonában véget vetett életének. Az amerikai nő tizenhat éve szenvedett állandó nemi izgalmától – írja a Daily Mail. A Tampa Bay Times egy héttel korábban készített vele interjút, amelyben elmondta, állapota gyakorlatilag megbénítja.

23 éves korában, ismeretlen okokból változott meg az élete, amelyet 39 évesen dobott el. AZ állandó izgalmi állapotán csupán a gyógyszerek, illetve az órákig tartó önkielégítés segített, ám utóbbi miatt, gyakorló keresztényként, komoly lelkiismereti problémái voltak. Tolmácsként akart dolgozni, ám állapota ezt nem tette lehetővé, ezért nehezen, és rövid időre talált csak munkát. Szerette volna, ha rendellenessége miatt hivatalosan is fogyatékkal élőnek minősítik, de hiába nyújtott be kérvényt többször is, nem járt sikerrel.

Ötven, egymás után

A Tampa Bay Timesszal a barátja vette fel a kapcsolatot, levelében azt írva a szerkesztőségnek: a cikk már nem segíthet barátnőjén, mert megölte magát. Elmondása szerint évente körülbelül négyszer szeretkeztek, mert Molannent utána mindig órákig tartó rosszullét gyötörte.

Az egy héttel ezelőtt készült interjúban a nő elmondta: ha nem veszi be a gyógyszereit, akár ötven orgazmusa is van egymás után, bármit is tenne ellene. Szakértők szerint ez az állapot több ezer nőt érinthet, de pontos számuk ismeretlen. Ahogy a kiváltó ok is: gyógyszerek, gyógyszerek elhagyása, a menopauza, de akár elesés is kiválthatja a kórt.