Egy 35 éves idahói anyát azzal vádolnak, hogy lefeküdt tízéves fia négy barátjával. A nő természetesen mindent tagad, és mivel nem tudja kifizetni az óvadékot, börtönben várja, hogy mi lesz a sorsa. Valószínűleg soha nem mehet majd gyerekek közelébe, még a saját gyerekeitől is eltiltanák.

250 000 dolláros (kb. 54 millió forint) óvadék ellenében tartják fogva az idahói Ada megyei börtönben azt a 35 éves családanyát, Courtney Sue Reschkét, akit azzal vádolnak, hogy négy 15 éves fiúval is lefeküdt otthonában – írja a Daily Mail.

A nő nem tudja kifizetni az óvadékot, amit egyébként a bíróság 750 000 dollárról mérsékelt, így a börtönben várja sorsa alakulását. Két rendbeli 16 évnél fiatalabb személy ellen elkövetett fajtalansággal gyanúsítják egyelőre, de a nyomozás még tart, így további bűncselekményekkel is meggyanúsíthatják.

A kétgyermekes anya idén év elején kezdett el barátkozni nagyobbik, tízéves fia néhány barátjával, a gyanú szerint négy 15 éves fiúval le is feküdt az otthonában, az idahói Kunában. Az egyik alkalommal a kisebbik, ötéves gyereke kis híján rányitott anyjára, miközben az egyik áldozattal volt az ágyban. “Az ötéves megpróbált bemenni a szobába, hogy felhívja magára a vádlott figyelmét az egyik ilyen alkalom közben, de a vádlott nem figyelt rá” – mondta az Ada megyei ügyészség munkatársa, Jean Fisher.

A tárgyalása végére a nő sok jóra nem számíthat, a bíróság már most kimondta, hogy szinte biztos, hogy többé nem lehet gyerekek közelében, még a saját gyerekeivel sem találkozhat. “Szükség lesz rá, hogy a saját gyerekei elhelyezéséről gondoskodjon, mert nem lehet majd a közelükben” – mondta a nőnek Cathleen MacGregor bírónő.

A 35 éves anya egyedül neveli a gyerekeit, legalábbis Facebookon egyedülállóként jelölte meg magát. Idén év elején a facebookos aktivitása alapján még párkapcsolatban volt. Reschke az ügyvédje elmondása szerint nagyon aggódik amiatt, hogy nem tudja a gyerekei gondját viselni, amíg a börtönben van, valamint hogy elveszítheti a munkáját az ügye miatt.