Egy bristoli nő állítólag őszinte szerelemmel szerette a 16 éves iskolásfiút, és nem hitte, hogy azon kívül, hogy kapcsolatuk morálisan is megkérdőjelezhető, még jogilag is bűnt követ el. a bíró végül enyhített a nő büntetésén, aki megúszta 2 éve felfüggesztettel, közmunkával, és kijárási tilalommal.

A kifejezetten vicces nevű 38 éves Marie Friendship-et (a friendship angolul barátságot jelent) először 6 hónap börtönre ítélték, miután elcsábított egy iskolásfiút. Marie Friendship azt állítja, hogy beleszeretett a tinédzserbe, akivel kapcsolata nem sokkal a fiú 17. születésnapja előtt kezdődött – írja az SWNS.

Az ügyet tárgyaló bíró a Friendshipre kiszabott 6 hónapos börtönbüntetést végül 2 év felfüggesztettre változtatta, miután elismerte, hogy a kapcsolatot mindkét fél akarta. “A vádlott beismerte, hogy amit tett, az nem helyes, és hogy erős érzelmei befolyásolták rossz irányba ítélőképességét. A mély vonzalom bizonyíthatóan mindkét fél részéről megvolt a kapcsolatban, így nem történt egyoldalú manipuláció. Nagyon megbánta” – indokolta döntését a bíró.

Miután mások aggodalmukat fejezték ki a nő és a fiú kapcsolatát illetően, a nő jogi tanácsokat kért, de a megkérdezett ügyvéd tévesen tájékoztatta őt, hogy “csak” erkölcsileg visszás a kapcsolat, és jogilag nem követ el bűnt, ha együtt van a fiúval. Ezután a nő már több embernek is bevallotta, hogy kapcsolata van a fiúval, és ekkor indult ellene bírósági eljárás, ami után Friendship azonnal befejezte kapcsolatát a tinédzserrel.

Friendship elismerte bűnösségét, és bevallotta, hogy többször is lefeküdt a fiatalkorú fiúval. A nő védője – akinek szintén vicces neve van – Robert Duval elmondta, hogy védence hibázott, amiért érzelmei miatt átlépte a határokat, de megbánta amit tett. “Mélyen és őszintén szégyelli amit tett. Hibázott, amiért nem látott tisztán, és átlépte azokat a határokat, aiket nem kellett volna, mert hagyta, hogy érzelmei irányítsák az ítléőképességét. Őszintén és mélyen szerette ezt a fiatalembert, de elismerte, hogy ostoba volt, és felelőtlenül viselkedett” – mondta a tárgyaláson a nő ügyvédje, aki végül elérte, hogy a 6 hónap börtön helyett 2 év felfüggesztettet kapjon védence, akit emellett még 300 óra közmunkára is köteleztek, illetve este 8 és reggel 6 óra között nem hagyhatja el lakását. Friendship a viszonylag enyhe büntetés ellenére még 7 évig ott lesz a szexuális bűnözők listáján.