Az egyik legszemetebb dolog mások szórakozását szánt szándékkal tönkretenni, különösen akkor, ha mások számunkra teljesen ártalmatlanul szórakoznak. Ezt tették az összeállításunkban szereplő emberek, akik egy csomó kisgyerek karácsonyát tették tönkre azzal, hogy lerombolták a szemükben a karácsony mítoszát.

A biztonság az első, Spongyabob az utolsó

Nemrég történt Wolverhamptonban, hogy körülbelül kétezer ember, köztük értelmeszerűen rengeteg kisgyerek gyűlt össze azért, hogy megnézzék, ahogy az egyik legnépszerűbb rajzfilmfigura, Spongyabob felkapcsolja a város karácsonyi díszkivilágítását. A városvezetés alapvetően jófej akart lenni, 2000 fontot (közel 700 ezer forint) költöttek arra, hogy felbéreljenek egy Spongyabobnak öltözött nőt a mutatványra. A bajok akkor kezdődtek, amikor a városvezetés azt mondta, hogy a figura túl nagy ahhoz, hogy felmenjen a színpadra , ahol fel kell kapcsolni a világítást, valamint túl nagy ahhoz is, hogy felrakják arra a járműre, amivel körbevitték volna a városban, mint a véres kardot. Ezért a 700 ezerért bérelt Spongyabob csak a színpad előtti elkerített részen topoghatott szerencsétlenül, ami miatt a megjelent gyerekek jó része sírásban tört ki. Lévén, csak az első pár sorban állók láttak a kordon mögött bohóckodó figurát. A csalódott gyerekeken az sem segített sokat, hogy a kudarcba fulladt villanykapcsolás után kétszer 40 percen keresztül közelről is meg lehetett nézni a kordonok közül kiengedett Spongyabobot.

Kétmillió dollárnyi ajándékot lopott el az üdvhadsereg dolgozója

Az Üdvhadsereg egy több mint száz országban jelen lévő nemzetközi, keresztény, egyházi segélyszervezet, az Egyesült Államokban különösen népszerű. Ez a szervezet rengeteget tesz azért, hogy például olyan szegény embereknek is boldog karácsonya legyen, akiknek a mindennapi megélhetés is komoly problémát jelent. Ezért lett különösen nagy botrány abból, hogy a szervezet egyik egyesült államokbeli vezetőjét azzal vádolja jelenleg a rendőrség, hogy amióta több mint húsz éve a szervezetnek dolgozik, összesen nagyjából kétmillió dollár (kb. 430 mililó forint) értékű segélyezésre szánt terméket, jellemzően játékokat, dezodorokat, gyümölcskosarakat lopott el , amiket aztán maga értékesített. Csak idén karácsonykor több száz család nem jut adományokhoz miatta.

A Mikulást szidta a részeg krampusz

Szintén idei történés, hogy a kanadai Kingstonban néhány nappal ezelőtt letartóztattak egy férfit, aki egy karácsonyi felvonuláson azt mondta a gyerekeknek, hogy a Mikulás nem valódi . A férfi haja szarvformára volt zselézve, úgy nézett ki, mint egy krampusz, ráadásul részeg is volt, úgyhogy a rendőrök rendbontás miatt letartóztatták. “Nagyon aljas dolog az év ezen időszakában azt mondani a gyerekeknek, hogy a Mikulás nem létezik, amit mi természetesen vitatunk” - mondta az eset után Steve Koopman, a kingstoni rendőrség sajtósa.

Gyerekek lelkébe taposott a texasi óvóbácsi

Egy texasi óvódában egy csomó ötéves gyerek szíve szakadt meg, amikor a kegyetlen óvóbácsi azt mondta nekik, hogy a Mikulás nem létezik. Ez a férfi egyébként nem járt olyan rosszul, mint a kanadai társa, akit letartóztattak, megúszta egy figyelmeztetéssel a dolgot. Az eset érdekessége, hogy a texasi intézményben, ahol óvóda és iskola is működik egyben az óvódai incidens után, amikor az óvóbácsi azt kérdezte a gyerekektől, hogy "Ugye senki sem hisz a Mikulásban?", kiderült, hogy egy tanár is Grincsként viselkedik. Az általános iskolai részen egy tanár azt kérte a diákoktól, hogy rajzoljanak le egy valódi és egy kitalált dolgot. Amikor az egyik gyerek egy Mikulást rajzolt a valódi dolgoknak szánt részre, akkor a tanár nagyon leszidta. A szülők persze kiakadtak, hogy a tanárok ne szembesítsék a diákokat ilyen durván a kegyetlen valósággal, az iskola igazgatója meg szabadkozott, hogy ilyesmi többet nem fog előfordulni.

Ellopta a cserkészek fenyőfáit

New York államban, Ulsterben történt, hogy a hálaadás után a karácsonyi készülődés megkezdésekor a helyi cserkészek elkezdtek egy üzletközpont parkolójában fenyőfákat árulni. Az üzlet egész jól indult, az első nap eladtak húsz fát. Aztán minden kis cserkész hazament boldogan, az éj leple alatt pedig jött a grincs. Összerörte a cserkészek hirdetőtábláját, a fenyőfalerakathoz vezető kaput, és ellopott összesen hatvan fenyőfát , összesen nagyjából 3000 dollárral (kb. 650 ezer forint) megkárosítva a cserkészeket. A rendőrségnek még nincs gyanúsítottja. A cserkészek vezetője azt mondta, a 60 fa ellopása és a cserkészek szorgalmának köszönhetően gyorsan helyreállított lerakat tönkretétele komoly károkat okozott, kis közösségről van szó, nagyon sokat buktak a tolvaj vagy tolvajok miatt.

Betört, és vitte az ajándékokat

Ha itt a karácsonyi időszak, márpedig itt van, akkor egy besurranó tolvaj könnyen válhat az ünnepeket elrontó grinccsé. Különösen akkor, ha olyan, mint az az észak-karolinai betörő, aki berúgta egy fayetteville-i ház hátsó ajtaját, és ellopta az összes karácsonyi ajándékot. Egy kivételével. Az ajándékokon felül a legtöbb, könnyen mozdítható elektronikai berendezést is magával vitte a betörő, akit még keres a rendőrség. A családot természetesen eléggé megviselte a betörés, de nem hagyják, hogy az ünnep rovására menjenek a történtek. “Élvezni fogjuk a karácsonyt, és a szeretet üzenetét. Köszönjük Istennek, hogy senki sem sérült meg, senkinek sem esett baja, és hogy mindannyian jól vagyunk” - mondta a betörés után az egyik családtag, Liberty Schillinger.

A grincs/Scrooge

A grincs Dr Seuss meseíró kitalált karaktere, aki egy gonosz lény, és nincs annál jobb dolga, mint hogy tönkretegye, megszűntesse a karácsonyt, merthogy nagyon utálja, és ha már ő utálja, akkor azt szeretné, hogy másnak is rossz legyen. Hasonló figura Charles Dickens Karácsonyi ének című művében Ebenezer Scrooge, aki egy minden szépet és jót gyűlölő uzsorás. Különösen a karácsonyi boldog készülődést és az ünnepet utálja. Az angol szlengben grincsnek, scrooge-nak hívják azokat az embereket, akik a való életben is úgy viselkednek, hogy szándékosan elrontják valaki más ünnepét.