Szobájába zárták, sóval etették és ütlegelték gyereküket azok a Nagy-Britanniában élő lengyel szülők, akiket most hallgatott meg egy angliai bíróság. A kisfiú márciusban olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a kórházban elhunyt. A lengyel pár ártatlannak vallja magát.

A 27 éves Magdelena Luczakot és partnerét, a 33 éves Mariusz Krezoleket december 20-án hallgatta meg a bíróság, mert a gyanú szerint kegyetlenül meggyilkolták négyéves kisfiukat – számol be a Daily Mail. A Holbrookban élő, lengyel származású pár fia, Daniel Pelka március 3-án hunyt el, mert a szülei sót etettek vele, majd halálra verték. Előtte egy szobában raboskodott, és az egy idő után elkerülhetetlen orvosi segítséget is megtagadták tőle.


Nagyobb térképre váltás

Pelkát a mentők találták meg a család coventry-i otthonában, miután Luczak végre tárcsázta a segélyhívó számot. A fiút gyorsan kórházba szállították, ott azonban már hiába küzdöttek az életéért. A boncolás megállapította, a kisfiú fejsérülésébe halt bele.

A pár ártatlanságát hangoztatta a Birminghami Koronabíróságon, és tagadta a 2011 januárja és 2012 márciusi közti kegyetlenkedéseket. A meghallgatást amúgy csak lengyel tolmácssal sikerült végrehajtani. A pár egyelőre börtönben marad, perük május 1-én kezdődik.