Nyulak pásztorkodtak és csivavák terrorizáltak 2012-ben

2012.12.25. 09:09
Mintha csak a közelgő apokalipszisre készülnének, az állatok vészjósló kalandokba bocsátkoztak 2012-ben. A macskák szokás szerint mindent vittek, túlélték a centrifugát, helikopterré változtak és macskabulit tartottak. A többiek sem maradtak el tőlük, láthattunk idén vad csivavabulit, pásztorkodó törpenyulat, kétfejű kígyót, feltámadó hörcsögöt és elhunyt mém-macskát is.

Minden év a macskák éve, ez így van az evolúció kezdetétől, ezért hülyeség lenne azt írnunk: 2012 a macskák éve volt. A március hőse Demi lett, ami a 40 fokos centrifugázást élte túl. A brit macska gazdája ugyanis nem vette észre, hogy a szerencsétlen a mosógépben alszik, de Demi túlélte a kalandot. 549 macska még oké, de 550-nél tele lesz az ember hócipője. Egy izraeli férfié mindenesetre tele lett, miután cicamániás neje ennyi állatot fogadott örökbe. A férfi a saját ágyában sem fért már el a macsekoktól, így elvált feleségétől. Bart Jansen holland képzőművész viszont annyira szerette macskáját, Orville-t, hogy a döglött állatból helikoptert készített. Legalább az ő állata nem lett pornósztár vagy Bódi Sylvi kandúrja.

A távoli Alaszka megtalálta a legmegbízhatóbb politikust magának: Talkeetna kisvárosának vezetését 15 éve vette át Stubbs, a polgármester macska (de csak idén lett sztár belőle). Az őszt amúgy a kóbor macskák uralták. Gypsy, a német macska egy nyaralás alkalmával jutott valahogy Skóciába, és a bele ültetett chip miatt tudták csak lenyomozni, kié valójában. Nála nagyobb arc volt Omar, ami megvárta, hogy befogadják, kétmillió forintnyi pénzt verjenek el rá, majd meglógott. Gyanítható, hogy Izlandra hajózott, hogy részt vegyen a legfunkybb macskabulin egy foglaltházban. Pedig lehetett volna belőle gyilkossággal vagy lopással gyanúsított bűnöző.

Eb, rend, ész

A kutyák is kötekedtek idén keményen: Max egy amerikai show-ban harapta meg a gügyögő műsorvezetőt, megértjük ezt az emberi reakciót. George, a brit basset hound a telefonzsinórba kavarodott bele közel halálosan, de szerencséjére beütötte a segélykérő 999-et vergődése közben, így meg tudták menteni a kiérkező rendőrök. Az idei év legnagyobb eseményén, a békásmegyeri csivavafesztiválon mi is kint jártunk, egyértelműen ez lett a legfontosabb állatügyi beszámolónk idén. A lábhágó kutyák versenyéről viszont lemaradtunk, de kárpótolt a hír, hogy egy csivava terrorizálta fél Malmőt.

Igenis van nyúlbűnözés

Az idei év fontos hozadéka, hogy olyan szinteket ért el a nyúlbűnözés szerte a világban, hogy rendet már csak egy törpenyúl tarthatott. A svéd Champis ennek megfelelően birkákon edzette magát profi rendfenntartóvá, avagy Mark Zuckerberg pulijává. Dél-Izlandon is elkellene egy nyúlrendőr, ugyanis fajtársai folyamatosan fosztogatják a helyi farmerek szénakészleteit. Példát vehetnének Pandáról, ami egy pennsylvaniai állatkertben haverkodott össze egy özvegy gorillával.

A legkisebb is számít

A hörcsögökre keményen rájárt a rúd idén. Valaki a válság miatt megszabadult hörcsögétől Londonban, és egy felirat társaságában kint hagyta hörcsögét ketrecestül. Hógolyó további sorsáról nem tudni. Egy barbár brit 20 éves serpenyőben sütött meg egy hörcsögöt, amiért felelősségre is vonták. Jézust pedig élve temették el, de feltámadá, és kikapará magát a sírból, lőn csoda. Egyetlen szerencsés hörcsög volt csak idén: amelyik megszabadult gazdájától, Justin Biebertől. Reméljük nem ahhoz került, aki kétfejű kígyót tart.

A halál mancsai

Több híres állatot is elvesztettünk idén: májusban elpusztult Meow, a világ legkövérebb macskája, az állat 18 kilót nyomott. Halálát a túl sok hotdog, majd annak elvonása okozta. Egy másik híres macska, Nyan Cat eredetije is idén adta be a kulcsot. A sérvműtéten átesett Harry herceg nevű törpe víziló az operáció alatt hunyt el. Egy autó ütötte el a repülő medvét, amit Coloradóban kaptak korábban lencsevégre, ahogy egy kábítólövedék hatásától lezuhan egy fáról. A világ legrondább kutyája, Yoda is meghalt idén, helyét Mugly vette át. St. Martin nyula, Nyuszvét úr vélhetően egy budaörsi görény áldozata lett. A halált szerencsére megúszta az a jávorszarvas, amit egy idős alaszkai nő vert fejbe egy lapáttal, mert megtámadta a férjét és kutyáját.