Az X-Faktor például tényleg megszűnhetne, ahogy a nagyon nagy hőmérséklet-ingadozások is. Facebook nélkül szerelmesnek lenni is könnyebb lenne, na és a mémek, mint a Keep Calm and Carry On poszterek sem hiányoznának.

A Gawker megírta, mi pedig a politikát mellőzve, utánuk szabadon összeszedtük, mik azok a dolgok, amik szintén nem hiányoznának 2013-ban.

X-Faktor

Erre szót is kár pazarolni, az első évad után a földbe állt a tehetségkutató színvonala, mindvégig élvezhetetlen előadásokat lehetett látni, egy kisvárosi művházban tehetségesebb énekeseket hallani. Az egészben az a legfurcsább, hogy a zsűritagok hallása az adásokkal elveszni látszott, és ha egyikük próbál is reális értékelést adni, egész biztos, hogy valaki betámadta – és ez órákon át tartott. Persze tegyük hozzá, hogy sokan azért nézték, mert gyűlölhetik.

40 fok és mínusz 20 fok

Egyáltalán nem ritka, hogy pár napon belül akár tíz fokot hűl vagy épp melegszik az idő. A kiszámíthatatlan hőmérséklet-változások mindenkit megviselnek, a migrénesek a sötét, csöndes szobán kívül semmi másra nem vágynak. A komolyabb betegségekben szenvedők szervezetét nagyon megterhelik a kettős frontok, a hirtelen mínusz 10-ek és nyáron a hirtelen 40 fokok is. Élhetőbb lenne Magyarország ezek nélkül. Az időjárás-változással járó közlekedési problémák sem hiányoznának.

Keep Calm and Carry On poszterek

A Keep Calm and Carry On (maradj nyugodt, és folytasd) a brit kormány propaganda-poszterének szövege lett volna a második világháború kirobbanása előtt, 1939-ben. Háborús katasztrófák miatt akarták szétosztani a plakátot, két és fél millió példányban nyomtatták ki. Végül korlátozott számban használták fel. Mémmé válásának első lépése 2000-re tehető, amikor egy használt könyveket árusító alnwicki boltban újranyomtatták a posztert. Később több vállalat is úgy gondolta, a termékeire ezt a koronával díszített szöveget teszi. 2011-ben védjegyeztetni akarták a szlogent az EU-ban, de addigra már széles körben elterjedt, és azóta is megállíthatlatlan. Vicces, de legtöbbször inkább viccesnek vélt üzeneteket kreálnak a mémgyártók, amivel aztán tele az ember Facebook-fala.

iPaddel fotózás

Annál kevés nevetségesebb jelenet van az utcán, mint amikor valaki a Parlamentet iPaddel fotózza. És hogy tökéletes képet lőjön, mindenféle hülye pózban tartja maga előtt a mappa méretű kütyüt. Az iPad minivel ez talán már kevésbé lesz röhejes, de akkor is, már a gondolat, hogy valaki azzal telefonál, és tartja a fejéhez, az is elég.

Hipszterek

A szarukeretes szemüvegű, magukat különcnek, szuperjó arcnak gondoló szubkultúra is igazán megszűnhetne a világvégével. Persze, van akinek jól áll a hipszterség, de igazán átjárhatná őket a szeretet, és egy kicsit nézhetnék magukat külső szemmel is, hátha akkor az összes idióta hipszter dologtól megszabadulnának. Például a bajusztól mint jelképtől.

Vicces feliratú pólók

Főleg nyáron, a Kazinczy utcában látni szép számmal legénybúcsús pasikat, kicsit sem vicces feliratú pólóban bolyongani, üvöltve. A pólók népszerűsége talán akkoriban kezdődhetett, amikor valaki úgy gondolta, megcsinálja a magyar vagyok, nem turista feliratú pólókat. Ezek hirtelen elszaporodtak, majd ezt követően kontrollálhatlanul elindult a lavina. Cégek alakultak kifejezetten erre a piacra, és szánalmasabbnál szánalmasabb pólókat gyártanak – elég beírni a Google-ba, hogy vicces feliratú pólók.

Hogy nem tudnak visszaadni tízezresből

De még az ötezrest látva is rendszeresen megkérdezi a pénztáros, nincs kisebb?, és persze nem tud visszaadni, de mielőtt ez elhagyja a száját, sóhajtozik párat, meredten dobálva azt a pár aprót a kasszában. Az egyetlen, ami a nagyvárosi nő megtépázott idegeit megnyugtatja ilyenkor, az az, ha szótlanul a pénztáros szemébe néz, és azt mondja, nincs kisebb. Majd farkasszemet néz a pénztárosnővel, hogy nyomatékosítsa azt, amit mindketten tudnak jól: a pénztáros feladata figyelni a kasszáját, és ügyelni arra, hogy vissza tudjon adni. Pláne, ha már folyik ki a papírpénz.

Dohánytilalom a kocsmákban

Ma már csak álom, hogy az ember rágyújtson a jófajta pohár borához, persze vannak előnyei is annak, hogy nem lehet a kocsmákban, éttermekben dohányozni. De legalább lennének night clubok, ahol rá lehet gyújtani a piálás mellett. Gyakorlatilag azzal, hogy 11 után alkoholt sem lehet vásárolni, a házibulik csodálatos világába taszítja a rendszer az embert – egy idő után az is nagyon unalmas.

Facebook

Ha nem lenne Facebook, még a szerelmi bánat is könnyebb lenne, nem azt nézné az ember minden percben, mit tett ki a másik, mit lájkolt, kivel flörtölt, ki lájkolta őt. A Facebook teljesen betegessé tette az emberek gondolkodását, sokkal nagyobb teret adva annak, mit akarnak magukból láttatni, hátraszorítva az egyént és az egyéniséget. A legtöbben olyanok a Facebookon, mint amilyennek akarják, hogy lássák őket, legjobb példa erre a profilkép: az életben egyáltalán nem vonzó emberek is szuperjól néznek ki a profilképeiken. És 2013-ban jól meglennénk a vicces-szexrandis Facebook nevek nélkül is, mint például az Edike Biszex Horváth.