Egy ausztrál férfiból három év alatt lett nő, átalakulásáról pedig time lapse videót készített. A 43 másodperc alatt 1000 képen keresztül csodálhatja meg, hogy mennyi csontot faragtak le a huszonéves transzszexuális állából.

Egy Youtube-ra feltöltött videón 1000 képen keresztül csodálhatjuk meg egy ausztrál férfi nővé válását – írja a Daily Mail. Az 1000 fotót három év leforgása alatt készítette magáról a mostmár nővé vált férfi. Egy iiGethii nevű felhasználó töltötte fel a Youtube-ra a time-lapse videót, amin elég látványos a most már nő arcának átváltozása. A videó leírásából kiderül, hogy a huszas évei közepén járó transzszexuális fiatal a három évig tartó, nővé alakító műtétek alatt készítette a fotókat, majd összevágta őket egy 43 másodperces filmmé.

A videó egy 2009. december 8-i fotóval kezdődik: egy 20-21 éves, jóképű sráccal, akinek vállig érő barna haja van, markáns álla, és vastag szemöldöke. Az ezután folyamatosan pörgő képek alatt látványosan változik a fiatal arca – először csak a szemöldöke formája lesz finomabb, majd egy idő után a markáns arcvonásai is eltűnnek. A végén már egy 2012-ben készült képet láthatunk egy frufrus, vékony állú, csinos és fiatal nőről. Ami még látványos változás, hogy a videón szereplő transzszexuális fiatal szemének a formája is drasztikus változáson ment keresztül, vagy csak megtanult nagyon jól sminkelni. A videót októberi feltöltése óta már több mint 600 ezren nézték meg, a kommentelőktől a transzszexuális huszonéves pedig természetesen kap hideget és meleget is.

A FacialFeminizationSurgery.info oldala szerint az ilyen több lépéses átalakító műtét alatt nem csak az arc és a nyak úgynevezett lágy részeit, hanem a csontokat és a porcokat is átalakítják. Van, mikor az arcszőrzetet is eltávolítják, és több hajat ültetnek be az illetőnek. Az ilyen nemátalakító műtétek egyre népszerűbbek az elmúlt évtizedekben, de állítólag az 1930-as években is végeztek már hasonló operációkat.