Charlotte Pool hét éve igyekszik Barbie babává válni. Erre eddig elég sok pénzt költött, közben diplomát szerzett, dolgozott a Hootersben is, és készül arra, hogy botoxoztathassa magát, csak hát ehhez még túl fiatal.

Újabb lány iratkozott fel a Barbie babává válni szándékozó nők listájára: a brit Charlotte Poole még csak 22 éves, de már egész jó úton halad. Már amennyiben megelégszik azzal is, hogy Doktor Szösziként emlegetik, hiszen szőkített a haja, babaszerűek a formái, tündibündi rózsaszín világban él, és jogi diplomát szerzett. Meg 75G-s melleket, az ausztrál News.com szerint.

A Leicestershire-i Poole persze kritikát is kap. „Ha bulizni megyek fűzőben, az emberek persze észrevesznek, és borzalmas dolgokat mondanak rám, hülyének és ribancnak neveznek. De tudom, hogy nem vagyok az, így csak nevetek." Akad, aki azzal húzza, hogy biztosan a testével, nem az eszével szerzett diplomát, de őt ez nem érdekli. A melleit egyébként az egyetem elkezdése előtt két héttel nagyobbíttatta meg.

Hogy miből van pénze minderre? Poole rendes, dolgozó lány. Sokáig a Hootersben tevékenykedett, most pedig egy divatcég közösségimédia-koordinátora. Eközben pedig divatmarketinget hallgat. Életét a Tumblren dokumentálja, önmagát feminista, vegetariánus ateistaként jellemzi. (A Facebookján azzal dicsekedett, hogy christmas tree, vagyis karácsonyfa helyett newtonmas treet, tehát Newton-fát állított.) Ne reménykedjenek, van barátja: a 23 éves Samuel Pyle. Aki szerint bár nagyon szép ő, de mégis ébredés után néz ki a legjobban, smink nélkül. És persze nem azért vannak együtt, mert Poole a női nem karikatúrája, hanem mert „a legjobb barátok és szellemi partnerek vagyunk".

Charlotte Elizabeth

Átváltozását tinilánykori, csekély önbizalma váltotta ki. Aztán rájött, hogy a Barbie baba és Pamela Anderson viszont szépek, úgyhogy nekiállt megvalósítani új önmagát, akit Charlotte Elizabeth-nek nevezett el. „Aggasztott a megjelenésem, úgyhogy sminkelni kezdtem, és odafigyelni az öltözködésemre. Ez odáig fajult, hogy már a sarki boltba sem mentem le teljes smink nélkül. [...] Ma már csak önmagam miatt nézek ki jól, és semmit sem szeretek jobban, mint nagy, füstös szemekkel bulizni menni, Charlotte Elizabeth-ként. Pink rúzst is használok a Barbie-hatás kedvéért, vagy pirosat, hogy rockercsajos legyek."

Szerencsére nem minden alkalommal ken fel magára egy komplett Tikkurila-mintaboltot, ha elhagyja a házat. „Tudom, hogy legtöbbször nem lenne helyénvaló úgy öltözni, úgyhogy csak a különleges alkalmakra tartogatom az ilyesmit. Vizsgaidőszakban Charlotte Elizabeth eltűnik. Megvan a glamúr ideje és helye, a tanulás mindig első."