Eric Ramsey erőszakos bűnözőként jó magaviseletéért szabadulhatott a börtönből, és egyből kegyetlenkedett. Elrabolt és megerőszakolt egy fiatal nőt, majd kocsiba tette, hogy elvigye megölni. A nő azonban kiugrott az autóból, és beszaladt egy közeli házba, ahova egy testvéreire vigyázó kamasz engedte be. A 14 éves James Persyn kést és kutyát vett magához, majd bezárkózott a többiekkel a fürdőbe, míg apja haza nem jött.

A környék, ha nem egész Michigan állam hősévé vált egy tinédzser fiú, aki vadászkésével kergetett meg egy szatírt – írja a Daily Mail. Édesapjuknak el kellett intéznie egy céges ügyet, addig magukra hagyta három gyerekét meghagyva a legidősebb fiúnak, a 14 éves James Persynnek, hogy vigyázzon testvéreire. A délelőtti órákban a fiú egy nő jajveszékelésére lett figyelmes pont az ajtajuk előtt. Kiderült, hogy egy férfi akarja megerőszakolni a nőt.

James Persyn gyorsan beengedte a nőt otthonukba, felterelte őt, két testvérét és a család labradorját az emeleti fürdőszobába, és magához vett egy vadászkést. A kamasz megjegyezte, mások talán nem engedték volna be az áldozatot, de ő a sikoltozásból arra következtetett, a nő mindjárt meghal a küszöbükön. Az erőszakoskodó férfi közben dörömbölni kezdett az ajtón, és azt kiabálta: "Engedj be, vagy megöllek!"

Az elrejtőzés előtt a nő elmondta a történetét a fiúnak, miután megtudta, hogy a szülei nincsenek otthon: "El kell rejtőznünk. Most raboltak el, és kiugrottam egy autóból. El kell rejtőznünk most". Később kiderült, a Közép-michigani Egyetemen tanuló nőt az intézmény parkolójából rabolta el a 30 éves Eric Ramsey, aki fegyverrel kényszerítette, hogy üljön be a kocsijába, és vezessen a férfi anyjának házához. Itt megerőszakolta a szerencsétlent, majd nem tudni, hová akarta vinni, de betette a kocsiba, és elindult vele, hogy megölje. A nő ekkor ugrott ki a mozgó autóból, közben eltörte a karját, és zúzódásokat szenvedett.

Lopott kukásautóval

Miután bement a házba, a 14 éves fiú bereteszelte az ajtókat, amint meglátta, hogy kocsifelhajtójukra bekanyarodik az erőszakoló. James Persyn felhívta apját, és sürgette, jöjjön haza, ahogy csak tud, mert egy idegen akar bejutni a házba. Ramsey közben be is jutott, benzint locsolt szét és meggyújtotta, majd elmenekült a helyszínről. A ház szerencsére nem gyulladt ki. A családfő is hazatért, és elkezdte csépelni az ajtót, hogy bejusson. Erre érkezett meg a seriffhelyettes, aki először azt hitte, az idősebb James Persyn az erőszakos idegen.

Később az este folyamán a lopott kukásautóval menekülő Ramsey-t bekerítették a rendőrök, és a kialakult tűzpárbajban agyonlőtték. Előtte még ezt posztolta a Facebookon mobiljáról: "Hát emberek, engem le fognak lőni. Béke." Pedig a férfi pont nem a békességről volt híres, korábban öt év börtönt töltött le súlyos testi sértés kísérletéért. Ilyen bűncselekményekért 15 évet szoktak kiszabni, de öt év után szabadulhat valaki jó magaviseletért. Ramsey ezt teljesítette, dolgozott a börtönben, nem drogozott, ezért engedték el.