Sok fenyegetés éri az ohiói kisvárosban megerőszakolt tinilányt is, ami miatt ki vannak akadva a jogvédők és az egyszerű polgárok is. Közben a városkában népszerű focicsapat tagjainak perét át akarják helyezni az ügyvédek egy másik bíróságra, és kérik, ne áldozatnak, hanem vádlónak nevezzék a megerőszakolt lányt.

Felzúdulást váltott ki sok helyi, illetve az ügyet követő amerikai között az a védői indítvány, hogy nevezzék a Steubenville-ben megerőszakolt lányt az ügy vádlójának, az ügy áldozata helyett – írja a Daily Mail. A Twitteren egyesek egyenesen azt írják, a társadalom az áldozatokat lassan úgy kezeli, mintha ők lennének az erőszakolók. A lányt sok fenyegetés érte ráadásul, miközben a helyben népszerű focicsapat tagjait támogató üzenetek keringenek az interneten.

A 16 éves lány megerőszakolásával vádolt másik elkövető, Trent Mays ügyvédje is úgy döntött, az első tárgyalást áttetetné mind térben, mind időben – írja a CBS. Korábban ugyanis a másik gyanúsított, Ma'Lik Richmond ügyvédje is hasonló kéréssel fordult az illetékes bírósághoz. Az ügy ugyanis a sajtó mellett a jogvédők és hekkerek figyelmét is felkeltette, az Anonymous hálózat aktivistái például a komplett steubenville-i focicsapatot felelősségre vonnák.

Az ügy bizonyítékai közt szerepel egy 12 perces videó, amin valóban szerepelnek más fiúk is, bár csak passzívan, biztatóan vesznek részt a cselekményben. Egy fotón pedig a két gyanúsított látható, amint a kábult, részeg áldozatot cipelik. Mays ügyvédje szerint a fokozott felzúdulás a közösségi médiában nem teremt objektív légkört ügyfele körül. Richmond védője pedig azt kérte, válasszák külön a két fiú ügyét, de ezt a bíró visszautasította.

Az ohiói kisvárosban még nyáron történt az eset, mely során egy házibuliban az öntudatlanságig lerészegedett 16 éves lányt aláztak meg szexuálisan kortársai. A tettükről ráadásul felvételek is készültek, amiket ők feltettek a közösségi oldalakra. A történtekre nem is emlékező lány így a netről értesült arról, mit tettek vele. A fiúkat augusztusban fogták el, október óta házi őrizetben vannak, és rettegnek a népharagtól.