Talán a világ egyik legidősebb aktív gémere az a 85 éves brit nagymama, aki ha teheti, minden szabadidejét játszással tölti. Egészen pontosan Playstationön és iPaden játszik szinte bármit. Mostanában nagy kedvence a GTA.

"Igen, ez tart szellemileg frissen" – mondta a 85 éves Hilda Knott a BBC-nek arról, hogy a videojátékokkal trenírozza az agyát szabadidejében. Az idős nő saját bevallása szerint negyven éve játszik minden létező videojátékkal, mostanában a Playstationjére, és azon is a GTA IV című, igencsak brutális játékra van rágyógyulva. A játékban egy megátalkodott bűnözővel kell és lehet mindenféle bűntényeket elkövetni, kezdve a kurvázástól, a kurvák megverésétől egészen a bérgyilkosságig, miközben annyi civilt bántalmaz a játékos, amennyit nem szégyell.

"Mindig valami új élményt ad a játék. Hogy új szintre léphetek, megnyitok egy új pályát, és a végén pedig sikerül végigvinnem a játékot" – mondta arról, hogy miért szeret játszani. "Az akción és a kalandokon felül vannak rejtvények is, hogy hogyan oldjak meg valamit" – mondta a kedvenc játéktípusairól. Mivel nem túl jó a szeme, ezért egy hatalmas, 165 centis képátlójú tévén játszik. Amikor nem a Playstationt gyűri, akkor általában valamilyen logikai játékot játszik az iPadjén.

Mivel mindenféle játékkal játszik, és a szabadideje nagy részét a videojátékoknak szenteli, Knottra illik a gémer szlengkifejezés, aki pontosan az ilyen személyeket jelöli, igaz, hogy általában fiatalokra, jellemzően kamaszokra szokták használni.

Knott nem az egyetlen híressé vált idős játékos. Két évvel ezelőtt a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült az a 85 éves férfi, aki annyira rákapott a Wii – egy mozgásérzékelésen alapuló játékkonzol – bowlingjára, hogy gyakorlatilag 2008 óta azzal játszik, ha teheti. Ez ahhoz vezetett, hogy 2011-ben beválasztották a rekordok könyvébe méghozzá azzal, hogy ő rendelkezik a legtöbb regisztrált maximális pontszámú játékkal a Wii bowlingban.