Egész nap vodkát vedelt az a lindenhursti fogorvos, akit letartóztattak, mert ittas állapotban állt neki páciense fogkezelésének. Dr. Robert Garelick lehelete a munkatársának tűnt fel, ráadásul a doktor az érzéstelenítőt sem oda adta be a páciensnek, ahová kellett volna. A betegnek szerencsére nem esett baja, de a fogorvost foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolják.

Letartóztattak egy lindenhursti fogorvost, miután az ittas állapotban állt neki páciense fogkezelésének – írta a New York Daily News. Dr. Robert Garelick állítólag egy lila színű palackból kortyolgatott, miközben egy szuvas fogat kezelt, és a szájhigiénikus szerint az érzéstelenítőt is a rossz oldalra adta be betegének. A long island-i fogorvost jelenleg azzal vádolják, hogy ittas volt fogfúrás közben.

Munkatársának tűnt fel az orvos lehelete

Az orvost linderhursti rendelőjében tartóztatták le hétfőn, miután a vele együtt dolgozó szájhigiénikus alkoholt érzett Dr. Robert Garelick lehelletén, valamint látta, amint az orvos az érzéstelenítéshez használt Novocaint a páciens szájának másik oldalára adta be, mint kellett volna.

"Láttam, amint Dr. Garelick a jobb oldali fogakat vizsgálja, szuvasodás után kutatva, azonban a betegnek bal oldalon voltak szuvas fogai" – áll Kimberly Curtis szájhigiénikus rendőrségnek tett írásbeli vallomásában. "Amikor erre felhívtam a doktor úr figyelmét, akkor ő arra utasított, hogy adjak be még több Novocaint a betegnek. A páciensnek így a teljes szája érzéstelenítve lett."

Úgy tűnik, nem ez volt az első és egyetlen alkalom, amikor a fogorvos ittasan végezte munkáját. Curtis azt is elmondta a rendőrségnek, hogy volt olyan eset is, amikor ő hívta fel az orvos feleségét, mert a férfi alig állt a lábán, annyira részeg volt. A hétfői eset során, mikor észrevette, hogy Garelick megint részeg, Curtis sms-ezett kolléganőjének, Dina Faranak, aki értesítette a rendőrséget. Curtis elmondta, hogy akkor küldte el az üzenetet kolléganőjének, mikor látta, hogy Dr. Garelick egy letört fog kezelésére készül.

"Elkezdte lecsiszolni a fogat. Az ilyen beavatkozásokhoz fúrót alkalmaznak, aminek használatához igen biztos kezekre van szükség." Curtis azt is elmondta, hogy mielőtt a fogorvos hozzálátott volna a fog csiszolásához, bement az irodájába. "Észrevettem, hogy egy fehér-lila színű műanyag palackból iszik valamit. Közvetlenül az után, hogy ivott a palackból, elsétált mellettem és ekkor éreztem meg az erős alkoholszagot."

A doktor egész nap vodkát vedelt

A nő azt állítja, hogy miközben Dr. Garelick fúróval kezelte egy páciense fogát, ő bement az orvos irodájába, ahol egy üveg vodkát talált a férfi asztala alatt. "Ekkor már tudtam, tennem kell valamit. Aggódtam a beteg miatt" – mondta Curtis, aki ezt követően írt kolléganőjének, Fara-nak egy üzenetet a történtekről.

A fogorvos először tagadta, hogy alkoholt fogyasztott volna a kezelés alatt, azt állítva, csupán pár sört ivott meg ebéd közben a pizzája mellé. A foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolt férfi később, miközben megérkeztek kapitánysághoz bevallotta, hogy ittasan rendelt. "Soha nem ittam sört pizza mellé. Egész nap iszogattam abból a palackból" - mondta a rendőrségnek, a Curtis által is látott palackra utalva, alapot adva így a büntetőjogi felelősségre vonásra.

A New York Daily News az esettel kapcsolatban megpróbálta felvenni a kapcsolatot az orvossal, azonban a férfi, aki felvette Garelick telefonját, nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, Curtis és Fara pedig nem volt elérhető. Garelick védőügyvédje, Randy Zelin igyekezett mihamarabb rámutatni arra, hogy a kezelt beteg semmiféle sérülést nem szenvedett el a fogorvos beavatkozása során. "Ez az ember egy nagyszerű és eredményes, elismert szakember" - mondta Zelin. "Soha nem követett el semmit korábban, nem volt összeütközése a törvénnyel. Családos ember, lakhelye közösségének vezető személyisége, aki sokat tesz a közösségért."