Tilly Sawford még másfél éves sem volt, amikor beleesett egy forró vízzel teli kádba. Tizenkét órán keresztül műtötték - majd még háromszázhússzor. Már iskolába jár, és jól van, amit az orvosai is alig hisznek el.

Tilly Sawfordnak öt százalék esélye volt arra, hogy életben maradjon, miután 2009 májusában forró vízzel teli kádba esett. Anyja, Emma éppen csak a földszintre ment le, mert lejárt a mosógép, mire azonban visszaért, valamelyik fia kinyitotta a csapot, és bedugta a dugót a kádba, a kislány pedig beleesett.

„Mindig betettem a járókába, ha nem volt a szemem előtt, de akkor jól eljátszadozott a babakonyhával. Néhány másodpercre lementem a földszintre. Sikolyt hallottam, visszarohantam. Tilly a kádban volt, biztosan áthajolt és beleesett. A szemei kifordultak, elájult a fájdalomtól. Azonnal kikaptam [...]. A bőre levált, ahol hozzáértem" – emlékezett vissza az anya.

A gyereket azonnal kórházba vitték, ahol szüleit felkészítették: szinte esélytelen, hogy a gyerek túlélje a balesetet. Mégis sikerült, igaz, ehhez összesen 321 műtétre volt szükség. Tilly Sawford most ötéves, iskolába jár, és jól érzi magát.

Ahhoz képest, hogy az orvosok szerint még sosem láttak csúnyább égést gyereken, a kislány nagyon gyorsan gyógyult, és már a kórházban megtette első lépéseit. Most járókerettel közlekedik, és bár a lépcsőkön nehezen megy fel, jól halad. „Tilly imádja az iskolát, nagyon sok barátja van, úgyhogy szeret bejárni. Odaviszi a naplót a tanároknak, és sokat játszik a barátaival. Mindent megtesz azért, hogy senki se lássa szomorúnak, vagy morcosnak, lenyűgöző, ahogy viselkedik" – mondta el Emma Sawford.