Michael Brewer 1994 őszén folytatott viszonyt 17 éves diákjával. Ezt beismerte, de a gyanú szerint korábban meg is erőszakolt egy lányt, ráadásul a felesége jelenlétében.

Újabb tanár-diák botrány, ezúttal Angliából: majdnem húsz év után derült rá fény, hogy a most 67 éves Michael Brewer, a manchesteri többször is díjazott kórusvezető viszonyt folytatott egy diákjával. A gyanú szerint Brewer meg is erőszakolta a 17 éves lányt, de ezt tagadja a férfi, azt viszont beismerte, hogy szerelmes lett a nála sokkal fiatalabb tanítványába, és viszonya is volt vele – írja a BBC.

A vallomások szerint a kórosvezető a fiatal lány anyjának telefonon is bevallotta mély érzelmeit. Ezt a nő rögzítette is, és eljuttatta az iskola igazgatójának, ami után Brewer azonnal lemondott, mert szerinte “tiszteletlenség lenne bármi mást tenni ezek után”. A nyomozók viszont durvább ügyet sejtenek a történet mögött, elméletük szerint a 17 éves lánnyal folytatot viszonya csak egy jele volt annak a beteges vonzalomnak, amit a tinédzserek iránt érez.

Brewert egy sor bűncselekménnyel gyanúsítják, ráadásul a feleségével, Hilary Kay Brewerrel egyetemben: a gyanú szerint a férfi több mint 30 évvel ezelőtt úgy erőszakolt meg egy 18 éves lányt, hogy jelen volt a most szintén 67 éves felesége is. A nő természetesen mindent tagad.