Stephanie Knight mindössze 17 éves volt, amikor a testében tumort találta és az orvosok Ewing-szarkómát diagnosztizáltak nála. A kemo- és sugárterápia egy ideig hatott, idén januárban viszont közölték vele: végstádiumban van. A most 21 éves lány listát írt, hogy hátralévő hónapjaiban mit szeretné meg megvalósítani. Például szeretne úgy nevetni, hogy a könnye is kicsorduljon, és egy napra menyasszony szeretne lenni.

"Mindig szeretett volna férjhez menni, és azt tervezgette, hogy majd  egy rakás gyereket szül, de miközben a kezelések megnehezítették az ismerkedést. Pedig olyan szép lány" – nyilatkozta a Daily Mailnek a braughingi Stephanie Knight nővére. A 21 éves lánynak csak hónapjai vannak hátra, végstádiumú Ewing-szarkómában, csontrákban szenved, ám addig szeretné megvalósítani az álmait, amiből ő is listát írt. 17 éves volt, amikor az orvosok egy vizsgálat során teniszlabda méretű tumort találtak a medencéjénél. Kemoterápiára és sugárterápiára járt, amitől 2010 októberére jobban lett. Időközben elvégezte a második évét a gyermeknevelés kurzuson, és egy helyi óvodában kezdett dolgozni.

Meghosszabbítják az életét, amennyire tudják

Aztán visszaesett. Tavaly áprilisban újrakezdte a kemoterápiát, de már nem használt. Ősszel amputálták a lábát és a medencéje egy részét, de az orvosok további tumorokat találtak a törzsében és a tüdejében. Január elsején aztán közölték vele, hogy nem tudnak rajta segíteni, legfeljebb elnyújtani a betegségét, hogy beteljesíthesse a kívánságait.

A 21 éves lánynak nincsenek nagy vágyai: szeretne egy napig menyasszony lenni, fátyolban, ruhában, de elmenne nyaralni is a családjával a és kutyáival. Szeretne egyszer egy karddal kinyitni egy üveget, és egy lánybúcsún is részt venne. Arra is vágyik, hogy találkozhasson Katalin hercegnével és Vilmos herceggel, de ugyanilyen fontos neki az is, hogy egyszer úgy nevessen, hogy a könny kicsorduljon a szeméből. Óvónőnek tanult, de még egy év hiányzik ahhoz, hogy befejezze, pedig nagyon szeretné azt a végzettséget is, és egyszer még azért berúgna nagyon egy kocsmában. A családjának is szeretne örömet szerezni, így mindenképpen megpróbálja elintézni, hogy a nővére találkozhasson Gary Barlow-val vagy Robbie Williamsszel, és azt is, hogy ő és az apja egyszer személyesen beszélhessenek a Manchaster United focistáival.

Segítene a beteg gyerekeknek

A listához a cambridge-i Addenbrooke's kórházban szerzett, szintén rákbeteg barátai adták az ötletet, amire az is felkerült, hogy szeretne egyszer legalább egy kicsit felvidítani egy daganatos betegséggel küzdőt, hogy igenis túl fog jutni rajta. Stephanie Knight egy alapítványt is szeretne megalapítani Steph's Whishes néven, ami az egyenlő gyógyulási esélyekben segíteni a rákbeteg gyerekeket. Annak az alapítványnak, ami közvetetten az ő gyógyulását is segítette, már negyvenezer fontot (kb. 13,6 millió forintot) adományozott 2009-ben. Itt elolvashatja, hogy ezeken, és repülőből kiugráson kívül mit szeretne még átélni Stephanie Knight, amiben az orvosai annyit tudnak segíteni, hogy idegblokkolókat adnak neki, amitől legalább nincsenek fájdalmai, és kemoterápiát, amivel egy kicsit meghosszabbítják az életét.