A 35 éves Shannon Burrows lányát 3 éves kora óta itatja, hogy legyen kivel buliznia és hogy Jamie Lee ellenálló legyen az alkohollal szemben. A most 20 éves lány nagyon hálás ezért anyjának. A páros minden hétvégén bulizni jár, a családfő pénzét és a gyermekgondozási segélyt isszák el közösen.

A 35 éves, négy gyerekes angol anyuka alkohollal itatja lányát 3 éves kora óta, hogy ha felnő, jó italozó partnere legyen. A Doncasterben élő Shannon Burrows és lánya, a 20 éves Jamie Lee minden hétvégén bulizni jár.

Jamie Lee már gyerekként minden hétvégén elfogyasztott több doboz Fosterst és egy üveg vodkán osztozott egy barátjával a 15. születésnapján. Mire elérte az alkoholfogyasztáshoz legális 18. életévét, már képes volt anyjával hajnali 4-ig inni. „Imádunk együtt berúgni, ha ő elveszíti az irányítást, akkor én vigyázok rá és fordítva" – mondta az anya. "Olyanok vagyunk, mint a legjobb haverok. Jól érezzük magunkat.”

A gyermekgondozási segélyt isszák el

Háziorvosuk, Dr. Sarah Jarvis figyelmeztetette, hogy a gyerekeknek nem lenne szabad alkoholt inniuk és hogy a gyerek kora óta tartó alkoholfogyasztás talán károsította Jamie Lee egészségét. Az alkoholfogyasztás lehet, hogy károsította a lánya agyának fejlődését, hosszú távú memóriáját és máját. Az orvos szerint elképzelhető, hogy egy pszichológiai függőség alakult ki nála az alkohol iránt.

Shannon Burrows a komoly italozásokat részben tájkertész férjének fizetéséből, részben a havi 180 fontos gyermekgondozási segélyből finanszírozza. A férj vigyáz a többi gyerekükre (két 12 éves fiukra és 9 éves lányukra), míg a feleség bulizni jár a munkanélküli Jamie Lee-vel egyszer egy héten. Az asszony azt nyilatkozta a Closer magazinnak, hogy azt akarta, hogy a lánya rendesen igyon, hogy majd legyen a bulizós társa, amikor a lány eléri a törvényes alkoholfogyasztáshoz szükséges korhatárt. Azt mondta, hogy tudta, hogy Jamie Lee elmenne és lerészegedne a 18. születésnapján, ha nem lett volna már korábban tapasztalata az alkoholfogyasztásban.

Miután berúgtak, a anya és lánya együtt próbálta átvészelni a másnaposságot és osztoztak egy angol reggelin. Bár az anya tisztában van azzal, hogy néhányan elítélik az alkoholhoz való hozzáállását, a barátai még sosem kritizálták szülői készségeit és tudja, hogy mi a legjobb a gyerekeinek. Shannon maga is 14 éves korában kezdett el inni és gyakran annyira berúgott, hogy összeesett az utcán. Néhány alkalommal a rendőrségnek kellett hazavinnie.

A lány hálás az anyjának

Burrows azt mondja, nem aggódik a lánya egészsége miatt, mert a tinédzserek ellenállóak. Jamie Lee azóta munkanélküli, hogy hat hónapja otthagyta ruhabolti állását. Azt mondja, hálás anyjának, amiért ellenállóvá tette az alkohollal szemben.

De Dr. Jarvis, a patient.co.uk weboldal klinikai tanácsadója ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, a fiatalkori ivás nem építi ki egy ember ellenálló képességét az alkohollal szemben. A korai ivás mindössze lehetővé teszi a testnek, hogy több alkoholt legyen képes befogadni. A szakember szerint Jamie Lee-nek most több alkoholt kell innia, hogy ugyanazt a hatást érje el.