Sanyarú körülmények között tartott és szexrabszolgaságra, valamint prostitúcióra vette rá áldozatait a szombaton elkapott mexikói szekta, a Defenders of Christ vezetője. A spanyol férfit 13 másik társával együtt előzetes letartóztatásba helyezték, a működésükről már két évvel ezelőtt is tudtak.

"Egyszerűen valahogy meggyőzte őket, hogy az a feladatuk a szektában, hogy kielégítsék azigényeit, legyen az pénzbeni vagy szexuális" – nyilatkozott a Defenders of Christ (Krisztus védelmezői) szekta fejéről, a spanyol Igancio Gonzalez der Arribáról a Support Network for Cult Victims (A szekták áldozatait segítő hálózat) egyik aktivistája, Myrna Garcia a CNN-nek. A feltételezések szerint gyerekeket is szexre kényszerítő férfit tizenhárom másik társával együtt szombaton kapták el egy razzia során, az amerikai határ közelében fevő Nuevo Laredo melletti házában, ahol a szekta tagjai mellett tíz mexikói állampolgárt is találtak. Nagy részük nő, és áldozat.

Több mint egy éve tudtak a szexszektáról

A nyomorban tartott áldozatok mindegyikét megverték, prostitúcióra és szexre kényszerítették Jézus nevében, mert hát nyilván így cselekedett volna ő is. A szexszektáról 2011-ben halott először az áldozatokat segítő csoport, ami a következő évben a hatóságokkal együtt bejelentést tett a többnejűséget hirdető csoport ellen. Szombaton a bevándorlási hivatal segítségével, szövetségi nyomozókkal és az ügyészekkel együttműködve razziát tartottak a házban, így akadtak rá az áldozatokra, és a magát Jézus reinkarnációjának hirdető Arribára és apostolaira. Apostol egyébként a szekta bármely tagjából lehetett, feltéve, hogy befizette a százezer dollárt, ennyibe kerültek a privilégiumok. Ám, hogy az apostolokat pontosan mi illette meg, arról nem ír az AFP.

Megtörte, megbüntette a nőket

A nőket egy másik vezető, a venezuelai Jose Arenas Losanger Segovia toborozta a csoportba, aztán rávették őket, hogy az Arribában újjászületett Jézust szolgálják. "Megtörnek, megbüntetnek azzal, hogy nem engednek enni, és hogy mindenfélét elterjesztenek rólad. Annyira rettegsz, hogy végül mindent elhiszel, amit mondanak neked" – nyilatkozott a bio-programozásról az ügynökségnek egy neve elhallgatását kérő negyvenéves asszony, akit néhány évvel ezelőtt társaihoz hasonlóan szexrabszolgaként használtak Arribáék.

Az asszony azt mondta, a nőknek orgiákban kellett részt venniük, és eleget kellett tenniük a szektavezető szexuális igényeinek egy mocskos házban, ami tele volt Jézus és Szűz Mária képeivel. Hogy pontosan meddig szolgált a szektában, arról nem nyilatkozott, de azt mondta, végül arra jutott, Krisztus nem lehet ilyen kegyetlen, nem üvölt emberekre, és nem kényszerít senkit prostitúcióra. Ebből meg az következik, hogy meglepő avgy sem, Arriba nem lehet Jézus reinkarnációja.

A szekta vezetője gyűlölte a tisztaságot, előfordult, hogy napokig nem hagyta fürdeni rabszolgáit, ruháikat sem moshatták ki. Vizelni sem szokványos helyre vizelt: a virágokat öntözte vele, azt mondta, ettől majd hamarabb megnőnek. "Arra kényszerített bennünket, hogy állatok szerveit együk meg, a gyomrukat, a szívüket, a májukat - állítólag ugyanis a nyers szervek erőt és energiát adnak" – mesélt még rabságáról az asszony.

A csoport feje három évvel ezelőtt költözött Mexikóba, előtte Brazíliában és Dél-Amerikában is élt. Egyes lapértesülések szerint a szekta mögött a Los Zetas mexikói drogkartell áll.