Imádta a kislány a sorozatokat, de nevelőapja parancsára csak az ő szobájában nézhette esténként a kedvencét. A tévézések egy idő után azonban meztelen összebújással, sőt orális szexre kényszerítéssel végződtek. A férfi vér szerinti lánya egy ilyen alkalommal nyitott rájuk, lebuktatva apját. A férfi most elsőfokon, nem jogerősen 7 év 6 hónap fegyházat kapott tettéért.

M. Tamás semmitmondó arccal lépett be a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalójába szerdán, holott elég súlyos bűncselekménnyel vádolták meg. A vád szerint szexuálisan zaklatta rábízott nevelt lányát hónapokon át, mígnem vér szerinti lánya le nem buktatta őt. Így a vád ellene nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett erőszakos közösülés bűntette volt.

M.-ről Fülöp Ágnes tanácsvezető bíró elmondta, hogy asztalosi és gyermekfelügyelői végzettséggel rendelkezett, és Nagykőrösön lakott a félig saját tulajdonában álló családi házban. 2005-ben agyi infarktust szenvedett el, aminek következményei (depresszió, gyógyszeres kezelés, lelassult gondolkodás) a molesztálás kapcsán is hatással lehettek rá. Szexuális aberrációnak nem volt nyoma nála, bár bizarr, követelődző személyiségként írták le, aki nem szenved kóros elmeállapotban.

Molesztálás a sorozat közben

2009. július 10-én a tiszakécskei gyámhivatal a férfinél helyezte el az 1999-es születésű S. Erzsébetet. A kislányt a szakértők befolyásolható, olykor – ha saját magát kellett mentenie – hazudós kislánynak írták le. 2009-ben M. Tamás élettársi viszonyba került egy nővel, de 2010-ben külön költöztek. A következő év tavaszán kezdődtek a – gyakran ittas – férfi molesztálásai. Mivel a kislány nagy sorozatfüggő volt (mint a vádlottól megtudtuk, a Jóban Rosszbant nézte), a férfi kijelentette neki, csak az ő szobájában tévézhet, holott nem ott volt a ház egyetlen készüléke.

Az ilyen közös tévézések során M. Tamás gyakran utasította a lányt, hogy vegye le a pizsamanadrágot, majd ő is így tett. Ezután oldalt fekve összedörgölőztek. Habár a kislány szüzességét nem vette el a férfi, a bíróság szerint "közösülési céllal létrejött a nemi erőszak". Időközben a férfihez odaköltözött vér szerinti lánya, aki egy októberi napon hamarabb jött haza a munkából, és rajtakapta a közös takaró alatt fekvő apját a kislánnyal. Kifaggatta a 12 éves gyereket, aki beszámolt neki mindenről. Ezt a nő megosztotta a hatóságokkal is, elkezdődött az eljárás.

Befejezés a fürdőben

A nyomozás során kiderült, a férfi orális szexre is kényszerítette a kislány. Az ilyen alkalmak után a férfi kiment a fürdőszobába, és ott fejezte be az önkielégítést. A kislányt megfenyegette, hogy ha kitálal, megveri (amúgy nem érte sosem bántalmazás S. Erzsébetet). M. Tamás vallomásában tagadta a történteket, csak annyit ismert el, hogy "Erzsike" gyakran volt az ő szobájában. Közös takaró alatt pedig csak azért voltak, mert a kislány nem vitte át saját plédjét – taglalta.

A férfi tudatában volt, hogy a kislány a nemi érés korszakában van, kérdésre elmondta, ezt onnan tudta, hogy fürdés közben megmosta a hátát. Később azonban a közös fürdéseket is letagadta. M. Tamás szerint a kislány azért hazudott az ügyben, mert utálta a házimunkát. A poligráfos hazugságvizsgálat azonban ellentmondásokat állapított meg a férfi vallomásában. Az is kiderült, a váldott lánya készített egy mobiltelefonos felvételt is, de a máshoz került készülékről törlődött az anyag, ezt a rendőrség speciális eszközökkel se tudta visszanyerni.

Bűnös, de nem jogerősen

A bíróság végül bűnösnek mondta ki M. Tamást folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében, amit nevelése alatt álló személy ellen követett el. Ezért 7 év 6 hónap fegyházra, mellékbüntetésként 8 év közügyektől eltiltásra ítélte őt a bírói tanács. A bűnügyi költségek megfizetésére is kötelezték M.-et. Enyhítő körülményként figyelembe vették a férfi idős korát, betegségét és büntetlen előéletét. A döntés nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott és a védő felmentésért fellebbezett.

Az előzetes letartóztatás fenntartása ügyében is döntött a bíróság. A védelem szerint felesleges az intézkedés, ugyanis az eljárás kezdete és az őrizetbe vétel közötti hat hónapban M. Tamás simán elrejtőzhetett volna, de nem tette. A vád ugyan indokoltnak tartotta az előzetes fenntartását, a bíróság végül házi őrizetet rendelt el, amit az ügyész megfellebbezett. Az ügy másodfokon folytatódik. A kislány azóta más nevelőszülőkhöz került, jól tanul, de beilleszkedési gondjai vannak, és a későbbi lelki fejlődésére mély hatással lehetnek a történtek.