Nyolc napig feküdt kómában, átmenetileg mozgássérült lett, de túlélte azt a balesetet egy brit nő, amiben kis túlzással szinte minden csontja eltört. Külön csoda, hogy az autóbalesetkor a vele utazó, öt hónapos kislánya gyakorlatilag karcolások nélkül úszta meg a dolgot.

A 34 éves Lisa-Mary Stoneley még tavaly októberben szenvedett súlyos autóbalesetet a somerseti Bay Hill közelében, szinte minden csontja eltört az ütközéskor – írja a Daily Mail. Viszont csodával határos módon túlélte a balesetet, igaz, egy időre biztosan tolószékbe került. “Amikor bevittek a kórházba, az orvosok azt mondták, hogy nem biztos, hogy rendbe jövök. Nem néztek ki túl jól a dolgok az elején, de elég makacs vagyok, úgyhogy nem adtam könnyen magam. Kötések borították az egész testem, mert szétvágott az autó, a bokám gipszben volt” – mondta a nő a lapnak.

Összesen nyolc napig feküdt kómában, aztán a lehetőségekhez képest felépült. A balesetben egészen elképesztő mennyiségű sérülést szerzett. Agyi ödémát kapott, eltört a bal könyöke, eltört a csípője, egy kivételével az összes csigolyája eltört vagy megsérült, eltört a jobb bokája, eltört mindkét lábszára, mindkét térdében elszakadtak a szalagok, kificamodtak a lábujjai és a bokája.

Amikor bevitték a kórházba, leállt a légzése, az orvosok nem voltak benne biztosak, hogy meg tudják menteni az egyébként ápolóként dolgozó nőt. Végül három műtét után már úgy tűnt, talán rendbejön. Jelenleg tolószékkel tud csak közlekedni, de nincs lebénulva, abban reménykedik, hogy egyszer újra tud majd járni.

“Apró lépésekkel haladunk. Nagyon zavar, mert előtte igen aktív voltam. Nagyon dühös lehetnék az egész dolog miatt, de az csak engem zavarna. Inkább megpróbálom úgy felfogni a dolgot, hogy túléltük a balesetet. Megvan mindkét lábam, kezem, és a lehetőségem, hogy egyszer talán újra járhatok. Megpróbálok inkább a pozitív dolgokra koncentrálni ahelyett, hogy azon gondolkoznék, hogy mi lehetett volna. Utólag semmit sem tudunk megváltoztatni, már megtörtént a dolog” – mondta a nő.

A baleset idején a teljes, négyfős család és az idősebbik gyerekük egy barátja együtt tartott éppen haza egy ilminsteri utcai karneválról. A frontális ütközésben az anya sérült meg a legsúlyosabban, a férje és a 15 éves fiuk lábszártörést szenvedtek, a velük utazó barátnak egy artériája sérült meg súlyosabban. Ami viszont az anya felépülésénél is nagyobb csoda, hogy a szintén a kocsiban ülő, öt hónapos kislányuk sérülések nélkül úszta meg a karambolt.

Az anya elmondása szerint az volt a csecsemő szerencséje, hogy míg normális esetben a gyerekülését a vezetőülés mögötti helyre szokták berakni, a baleset napján valamiért úgy alakult, hogy az utasoldali ülés mögé rakták a gyerekülést. Az egyébként rommá tört autónak ez a része viszonylag ép maradt.