Valaki, valahol az országban nem is tudja, hogy két autót nyert takarékbetétkönyvével, méghozzá 12 év eltéréssel. A boldog nyertes még most is jelentkezhet az OTP-nél, várják szeretettel.

Különös, ámde sokakat nem érdeklő hirdetésben értesítette az OTP Bank ügyfeleit arról, hogy kik nem vették át nyeremény autójukat, melyet takarékbetétkönyvükkel nyertek.. Az egész oldalas hirdetésben jó pár át nem vett autó várja gazdáját. A bank tájékoztatása szerint a nyertesek nem autóra, hanem a "sorsolás időpontjában érvényes árra tarthatnak igényt." Az át nem vett autók listájához kattintson!

A lista legszerencsésebb nyertese az lehet, aki 1982-ben és 1994-ben is nyert 5000 forintot érő betétkönyvével, ám egyik esetben sem jelentkezett a nyereményéért.Pedig annak idején éveket is kellett várni egy-egy darabra, egyedi színekről és extrákról nem is ábrándozhatott a szocialista polgár.

Öné ez a betétkönyv?

20 1541564

A szerencsés 1982-ben egy Wartburg limusint, 1994-ben pedig egy Lada Samara 2108-at vihetett volna haza, de még így is kapna 729 900 forintot, ha jelentkezne. Az elképesztő összeg a két autó értékéből adódik, annak idején szüleink 97 900 forintot perkáltak ki a Wartburgért, a Lada Samara pedig annak idején 632 000 forintba került.

A cég tájékoztatása szerint '82-ben a szerencsések Skoda 105-ös és 120-as modelleket, Trabantot, Daciát, Polski Fiatot és Moszkvicsot is nyerhettek, míg a '94-es nyertesek BMW-t, Fiat Tipot, Ford Fiestát, Opel Corsát, Suzuki Swiftet, többféle Ladát, Skoda Favoritot és  Peugeot vihettek haza.

Annak ellenére, hogy a lista meglehetősen hosszú, 1961-óta mindössze a nyeremények 0,78 százalékát nem vették át, ami jelen esetben 718 kocsit jelent.

A bank megengedő a nyereményekkel kapcsolatban, ugyanis a nyertes dönti el, hogy kocsit vagy pénzt kér-e. A nyeremény nem évül el, ezért ezekért bármikor lehet jelentkezni. Ha a tulajdonos már elhunyt, akkor az örökösök is megkaphatják a kocsit, persze ha tudnak egyáltalán róla, hogy volt otthon betétkönyv.

Na, de mi van akkor, ha tudjuk, hogy valaha létezett betétkönyv, az azonban már nincs meg? A  bankban kell kezdeményezni ilyenkor a dolgot, azaz jelezni, hogy eltűnt a betétkönyv, majd ha nyertünk, bezsebelni a pénzt.