A 33 éves Deborah Maddison tíz éve egy életmentő vesetranszplantáción esett át - akkor édesapja volt a donor. Nem sokkal karácsony előtt kiderült, új veséjének leállt a működése. A lány viszont újabb esélyt kapott: kiderült, anyja is megfelelő szervdonor.

Egy évtizeddel ezelőtt Deborah Maddison édesapja az egyik veséjét adta lányának, megmentve őt, amikor már csak órák voltak hátra a lány életéből. Most a modell újabb esélyt kapott az életre: édesanyja szintén szervdonorként segít neki, mivel az első transzplantációval beültetett szerv működése kezd leállni. Az 52 éves Audrey Maddison - akinek Deborah-n kívül két másik lánya is van - a Daily Mailnek azt mondta, ha lehet javítani lánya életminőségén, bármit megtesz érte, mint minden szülő.

Két órát jósoltak neki

Amikor - az akkor 23 éves - Deborah 2003-ban megbetegedett, az első vizsgálatok emésztési zavart diagnosztizáltak nála. Később azonban kiderült, hogy vérszegénységben szenved, és a szervei elkezdek leállni. Vérátömlesztést kapott, három hónapig dialízisre járt, de 2003 májusában akut veseelégtelenséggel kórházba került. Ekkor már csak legfeljebb két órát jósoltak neki az orvosok, hacsak nem sikerül donort találniuk egy vesetranszplantációhoz.

Szerencsére édesapja, az 57 éves Alan megfelelő donornak bizonyult, így bal veséjének átültetésével sikerült megmenteni lányát. "Ez nagyon bizarr volt, mivel először mindenki azt hitte, csak emésztési zavarom van. De a további tesztek megállapították, hogy a veséim összezsugorodtak és leálltak. Azt mondták, legfeljebb két órám lett volna hátra, ha nem kapok egy új vesét" - mesélte a modell.

Az anyja is megfelelő donor

A műtét sikerült, de egy évvel később szívbetegséget, magas vérnyomást és csontritkulást diagnosztizáltak a lánynál. Csontjai olyanok voltak, mint egy kilencvenévesnek. Betegségével dacolva továbbra is modellkedett, végigcsinált még két fürdőruhakampányt. Karácsony előtt viszont az orvosok közölték: a donorvese működése is leállt.

Ekkor kapott egy újabb esélyt, mivel kiderült, hogy az édesanyja is megfelelő donor. "Félek attól, ami rám vár, de csodálatos barátaim és családom van, akik segítenek nekem, hogy erős maradjak" - mondta Deborah.