Sarah Berry szerint nem figyelmeztette rá senki, hogy a philadelphiai bárban használt rúd veszélyes is lehet. Bár nem hivatásos sztriptízes, jelenleg is légtornásznak készül.

50 ezer dollárra, azaz majdnem 11 millió forintra perel egy sztriptízbárt az a nő, akinek egy táncversenyen levágta az egyik ujját a rúd – írja a Daily Mail. Sarah Berry 2011-ben a Diamond G-String Competitions névre hallgató versenyen vett részt a philadelphiai Delilahs klubban, amikor egy rossz mozdulat miatt az ujja a fémből készült segédeszköz áldozatává vált.

A 35 éves nő vádja szerint a klub nem biztosította megfelelően a plafonhoz rögzített, félhold alakú rudat, illetve nem tájékoztatták a résztvevőket arról, hogy milyen veszélyekkel jár annak használata.

A bár külön kihangsúlyozta a résztvevőknek, hogy a táncosok számára a színpadon elhelyezett kardok, labdák, karikák és gyűrűk használata nagyban növeli a győzelmi esélyeiket. Berry ügyvédje szerint viszont ennél többet kellett volna mondani, mivel ügyfele nem profi táncos, csak egy barátja meghívására nevezett be a versenyre.

Bár a nő sérülését műteni kellett, a teljes műsor lement a baleset után. Az 50000 dollárt a fájdalomért és szenvedésért, a teste elcsúfulásáért és a megaláztatásért akarja leperelni a báron, ami egyébként épp az ötszöröse annak a pénznek, amit az első hely behúzásával nyert volna a versenyen. Bár Berry nem profi táncos, némi légi tapasztalata mégis van az ügyben: jelenleg légtornásznak tanul, mivel később a Brodwayen és cirkuszokban szeretne fellépni.